5 mei 2014

Salade met asperges & Hollandse garnalen en aspergewijn van het jaar

Het aspergeseizoen is weer volop in gang en loopt officieel tot 24 juni a.s. Ik eet graag asperges. Bijvoorbeeld op klassieke wijze. Het recept hiervoor vind je hier.

Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg won voor de derde keer een prijs van het Brabants Asperge Genootschap voor de beste aspergewijn. Hun aspergewijn, genaamd  'La Tour de dames Viognier', is gemaakt van de druivenrassen viognier en een vleugje droge muscat, afkomstig van wijngaarde nabij Beziers in Frankrijk. Wijnkoperij van Bilsen exporteert de wijn rechtstreeks vanaf de producent. Dat ze verstand hebben van wijnen blijkt wel uit dat hun wijnassortiment in 2013 voor de vijfde keer is uitgeroepen tot de beste van Nederland!

Ik mocht de La Tour de dames Viognier van hun testen. De wijn is fris met een klein zuurtje en smaakt heerlijk bij asperges op klassieke wijze, maar probeer hem ook eens bij deze lentesalade met asperges, Hollandse garnalen en frisse limoendressing.

Salade met asperges & Hollandse garnalen en aspergewijn van het jaar - www.desmaakvancecile.com



Ingrediënten voor 2 personen:
  • 8 asperges
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 handjes romaatjes, gehalveerd
  • 1 zak gemengde salade
  • 3 eieren
  • paprikapoeder
  • 1 limoen
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Schil de asperges met een dunschiller en snij de taaie uiteinden eraf (circa 1 cm). Snij alle asperges in 4 stukjes. Breng water aan de kook en kook hierin de aspergestukjes in circa 10 minuten beetgaar.

Kook ondertussen de eieren 7 minuten zodat ze nog een beetje zacht van binnen zijn. Pel de eieren en halveer ze.

Maak de dressing door de limoensap, honing, mosterd en olijfolie te mengen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel de salade over de borden en verdeel hier de tomaatjes, asperges en garnalen over. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de eieren. Strooi tot slot een klein beetje paprikapoeder over de eieren.

Serveer de salade met brood en de aspergewijn.

De aspergewijn La tour de dames Viognier is (online) te koop bij Wijnkoperij van Bilsen voor €6,95. Vanaf 12 flessen betaal je €6,37 per fles en geen verzendkosten.

6 opmerkingen:

  1. Oh wat heerlijk en wat leuk dat je dit mocht proberen. Het ziet er allemaal zo lekker uit, je hebt gewoon zin om aan te schuiven. Ik heb nog nooit een Nederlandse wijn gedronken, dit moet ik zeker eens gaan doen.
    Heb wel je vorige recept gemaakt en hij was lekker!!

    Liefs Suus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent altijd welkom om aan te schuiven Suus! Het is trouwens een Franse wijn. En leuk dat je de cake hebt gemaakt! Liefs Cécile

      Verwijderen
  2. Oh wat ziet dit er goed uit zeg! Eigenlijk heb ik nog nooit asperges met garnalen geprobeerd, maar lijkt me een super combinatie. Zeker met een goed glas wijn, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Maura. Combi is zeker de moeite waard om eens te proberen!

      Verwijderen
  3. Stom eigenlijk dat ik nog nooit een Hollandse wijn heb gedronken! Alhoewel, is dit een Nederlandse wijn als het in Frankrijk groeit? Geen idee hoe dat werkt. Haha... Lijkt me een lekkere combi die asperges met garnalen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Asperges en garnalen zijn een heerlijke combi Simone. Het is een Franse wijn ;)-

      Verwijderen