Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

11 november 2014

Pompoenchutney

We hebben er even op moeten wachten maar 1 december krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis in Haarlem!  Achter de schermen zijn wel al druk bezig met de voorbereidingen voor de verbouwingen waar wij samen met de aannemer 1 december mee starten. We krijgen o.a. een nieuwe keuken. Daar ben ik als Foodie natuurlijk erg blij mee! We hebben een strakke witte matte greeploze keuken uitgezocht met een zwart keramisch blad van 5 cm. Zelfs met een klein kookeiland voor extra werkruimte! Als de keuken geplaatst is zal ik wat foto's delen op m'n blog zodat jullie kunnen zien waar de gerechten van de smaak van Cécile worden bereid.

Een tijdje geleden deelde ik het recept van homemade paté met je en daar smaakt deze pompoenchutney heerlijk bij. Maar deze chutney is ook lekker bij een salade met bijvoorbeeld witlof of een stukje kaas. Op en top herfst comfortfood in mijn ogen. Geef ook eens een potje cadeau met een leuk kaartje erom als je bij iemand op visite gaat. Is weer wat anders dan een bosje bloemen toch?

pompoenchutney - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 2 jampotten:
  • 3 uien, fijn gesneden
  • 3,5 el rietsuiker (kokosbloesemsuiker of honing voor een gezondere variant)
  • 300 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 3,5 tl gemberpoeder
  • 3 kruidnagels
  • 10 el witte balsamico azijn
  • 5 el blanke rozijnen

Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten aan.
Voeg de suiker en pompoen toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de gemberpoeder, kruidnagel, balsamico azijn en rozijnen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan smoren totdat de pompoen zacht is.

Laat de chutney afkoelen en bewaar in een jampot in de koelkast.


pompoenchutney - www.desmaakvancecile.com



2 opmerkingen:

  1. 1 december .. dat is al bijna! Kerst in je nieuwe huis, wat leuk! En een nieuwe keuken is helemaal geweldig! Wat een feest om daarin straks je eerste december maaltijdjes te bereiden :-)
    Succes met verbouwen en verhuizen!

    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Hazel. Helaas is ons huis met kerst nog niet af. Half januari gaan we er wonen, waarschijnlijk eerst even op zolder. Hoop dat het begin februari helemaal af is!

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...