Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

2 juli 2013

Vooraf & Toe

Van een vriendin kreeg ik heel lief het kookboek Vooraf & Toe van Saskia Schnitzler om mij te inspireren om meer m'n hart & passie voor koken te volgen.

de Smaak van Cécile

Saskia liet in 2002 een lang gekoesterde wens in vervulling gaan door haar eigen cateringbedrijf Vooraf & Toe te starten en haar werk in diverse commerciële functies vaarwel te zeggen. Daarnaast schreef ze haar eigen kookboek die ze dezelfde titel gaf als haar cateringbedrijf.
de Smaak van Cécile

Saskia houdt naar eigen zeggen van makkelijke, mooie en slimme culinaire verrassingen van verse ingrediënten die je bijblijven en van smaken die je raken. In haar kookboek vind je 75 originele en lekkere voorafjes en toetjes. Bij elk gerecht staat een mooie foto en tips om het gerecht mooi en leuk te presenteren. Het boek geeft voldoende culinaire inspiratie waar je wat mee kan, zowel qua koken als stylen. De gerechten zijn makkelijk te maken en daarmee ook geschikt voor mensen die niet veel ervaring hebben met koken en/of geen zin hebben om lang in de keuken te staan.

Eén van de recepten die in haar boek staat is dit makkelijke recept van krentenbrood van haar schoonfamilie.de Smaak van Cécile

Ingrediënten voor 1 brood: 

  • 250 gram zelf rijzend bakmeel

  • 2 eieren

  • 150 ml melk

  • 100 gram suiker

  • 300 gram rozijnen

  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de ingrediënten tot een dikke vloeibare massa. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul die met het beslag. Bak het krentenbrood midden in de oven in 45 min. gaar. Als je er een satéprikker in steekt, moet die er droog uit komen.

Je kan wat kaneel, vijfkruidenpoeder en/of noten aan het beslag toevoegen. Als je het brood dun snijdt en roostert, is het een perfecte begeleider bij een kaasplankje.

Kortom een boek vol lekkers en moois.

de Smaak van Cécile


de Smaak van Cécile

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...