Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

14 januari 2014

De snelkookpan en crostini met gerookte makreel & paprika70 bloggers bij elkaar met een gedeelde passie voor lekker eten, koken en schrijven, dat beloofde veel goeds. Afgelopen dinsdag was ik te gast bij het foodbloggersevent 'De snelkookpan' georganiseerd door Kroon op het werk, marketing-PR specialist op het gebied van eten en drinken. 

In restaurant de Vijfde Smaak, gevestigd in de oudste herberg van Nederland, werden we ontvangen met een drankje en konden we lezingen bij wonen van culinair journalist Onno Kleyn, bloggers Esmée Scholten en Simone van de Berg die recent samen het online magazine To be a Blogger zijn gestart en Robert Kroon en Thomas Valkema
Onno vertelde in vogelvlucht wat over mooi en smaakvol schrijven. Esmée en Simone deelden hun blog- en Wordpress kennis en Robert & Thomas vertelden ons wat over marketing en zoekmachine-optimalisatie.

Het event werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij we gezellig konden bij praten en ervaringen konden delen met mede bloggers. Ter afsluiting van het inspirerende event werden we verwend met een enorme foodybox vol met verschillende lekkernijen van diverse leveranciers. Van bruine jenever tot Italiaanse anti pasti. Met een aantal producten zal ik koken en de recepten en ervaringen met jullie delen op mijn blog. 

Vandaag de eerste, een crostini met gerookte makreel & paprika. In de foodybox zat een heerlijke verse Hollands gerookte makreel gesponsord door het Nederlands visbureau. Wist je dat makreel gezonde omega 3 vetzuren bevat en geen bedreigde vissoort is? Je kunt met makreel alle kanten op. Deze crostini smaakt heerlijk bij de borrel of een kop soep.


Ingrediënten voor circa 10 crostini's:
  • 1 (bruin)stokbrood
  • halve makreel
  • halve rode paprika
  • 2 kleine teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
Als je een afbak stokbrood gebruikt, bak hem 5 minuten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de paprika en kleine blokjes en bak zacht in een klein beetje olijfolie op laag vuur.

Verwijder eventueel de graatjes uit de makreel en pluk de makreel uit elkaar.

Meng de knoflook met wat olijfolie en breng op smaak met zout & peper.

Snij het stokbrood in plakjes en smeer in met een beetje knoflookolie. Bak de crostini's nog even in de oven (circa 5 min, 180 á 200 graden)

Beleg de warme crostini's met een beetje makreel en rode paprika.


Maak met de rest van de makreel bijvoorbeeld deze makreeltaart of een lekkere salade.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...