Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

14 mei 2015

Koopeenkoe.nl

Vind je het belangrijk om te weten waar je vlees vandaan komt en hou je van een lekker stukje vlees? Dan is Koopeenkoe.nl wellicht wat voor jou!

Koopeenkoe.nl - www.desmaakvancecile.com


Via Koopeenkoe.nl koop je samen met anderen een koe, ook wel crowd butching genaamd. Als de koe 100% verkocht is wordt het dier geslacht en verwerkt tot mooie vleesproducten. Nadat het vlees 2 weken gerijpt heeft in zogenoemde rijpkamers (dit komt ten goede van de smaak) wordt het vlees vacuüm geseald en gekoeld bij je thuis afgeleverd.
Elk pakket bevat circa 7,5 kilo vlees, van biefstuk tot gehakt, want alles van de koe wordt gebruikt. In één pakket zitten 29 maaltijden voor 2 personen. Gemiddeld kost het vlees €1,72 per maaltijd. Persoonlijk vind ik dit niet duur voor een kwalitatief goed stuk vlees. Het pakket past in 1 lade van een gemiddelde vriezer.

Koopeenkoe.nl - www.desmaaknvacecile.com


De koeien van Koopeenkoe.nl hebben een diervriendelijk leven. Ze hebben drie keer meer ruimte dan de gemiddelde koe. De stallen zijn licht, ruim en voorzien van groen om de natuurlijke leefomgeving van de koe zoveel mogelijk te benaderen. Persoonlijk heb ik nooit geweten dat koeien bosdieren zijn, jij wel? Ze zoeken graag beschutting onder bomen, vandaar dat er bomen in de stal staan.
Daarnaast lopen ze in een onbespoten en onbemeste wei waar ze kruiden en gras eten. Ze worden bijgevoerd met tarwe en krijgen alleen antibiotica als ze ziek zijn en niet preventief zoals de meeste koeien.

koopeenkoe.nl - www.desmaakvancecile.com


Op de boerderij maar ook onderweg naar het slachthuis wordt gezorgd dat de dieren zo min mogelijk stress ervaren. Zo krijgen de koeien bij het slachthuis eerst nog een paar dagen de gelegenheid om tot rust te komen. Door het gebrek aan stress en daardoor minder adrenaline, is het vlees smaakvoller.

Je kunt bij Koopeenkoe.nl kiezen voor zogenaamde dubbeldoelkoeien. Koeien die eerst hun dienst deden als melkkoe en de laatste jaren mogen genieten in de weiden van de Lindenhoff voordat zij geslacht worden. Of luxe koeien die niet worden gemolken. Het vlees van deze laatste koeien is iets duurder.

Twee weken geleden was ik te gast bij Koopeenkoe.nl bij de Lindenhoff in Baambrugge en heb ik met eigen ogen mogen zien dat de koeien een goed en diervriendelijk leven hebben.
Er werd met veel passie en liefde verteld door zowel de boer als de bedenker van Koopeenkoe.nl over hun koeien.
We werden ontvangen op de boerderij waar we na een drankje en een korte inleiding een bezoekje brachten aan de koeien in de wei en stal. Eenmaal terug op de boerderij gingen we met het vlees van Koopeenkoe.nl aan de slag onder leiding van chef kok Alain Caron. Eerst maakten we steak tataar met super verse en malse ossenhaas. Eén van mijn favorieten. Eerder verscheen hiervoor al een recept op mijn blog. Dit aten we onder de hooiberg met een heerlijk glas wijn en brood van Menno aan mooi gedekte tafels op. Daarna mocht je uit één van de boxen een stuk vlees kiezen die je zelf mocht grillen. Ik koos voor entrecote, deze was net zoals de ossenhaas erg smaakvol en mals. Hierbij kregen we salade, friet en homemade mayonaise geserveerd.
Als toetje werden we verrast met ijs gemaakt van hooi. Erg origineel, maar viel bij mij helaas wat minder in de smaak. Al met al een super leuke en leerzame middag en avond.

Koopeenkoe.nl - www.desmaakvancecile.com

Vorig jaar bestelden wij samen met mijn broer & schoonzus al tweemaal vlees bij Koopeenkoe.nl.
De eerste koe was erg smaakvol, de tweede koe vonden wij wat taai. Het is en blijft een natuur product en de eigenaren van Koopeenkoe.nl gaven aan dat ze deze feedback graag krijgen zodat ze na kunnen gaan waar dit wellicht vandaan kan komen en wellicht kunnen verbeteren voor de toekomst. Je krijgt dan ook een passende oplossing aangeboden mocht je niet tevreden zijn over het vlees. Geen reden dus om geen vlees bij Koopeenkoe.nl te bestellen! Als onze vriezer weer wat leger is dan gaan we zeker een keer de luxe koe bestellen want na de workshop smaakte dit naar meer.

Ben jij ook benieuwd naar Koopeenkoe.nl? Neem dan eens een kijkje op hun website. Op afspraak kun je ook een kijkje bij de koeien nemen. Bezoek dan gelijk de marché van de Lindenhoff , een walhalla voor foodies. Neem wel een goed gevulde portomonee mee!

Ik was op uitnodiging te gast bij Koopeenkoe.nl, maar deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.


2 opmerkingen:

  1. Erg mooi bedrijf dit. Wil het al een tijdje proberen maar krijg de vriezer nog niet leeg genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker de moeite waard om een keer te proberen Maaike. Ik maak soms bewust een menuplanning om onze vriezer leeg te eten.

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...