Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

21 juli 2015

Boerencake

Als kind was ik al gek op cake en verheugde ik me op het moment dat ik de kom mocht uitlikken. De buurvrouw belde zelfs als ze een cake ging bakken of ik de kom kwam uitlikken. Volgens mij heb ik zelfs een keer aan mijn moeder gevraagd of we niet cakebeslag als toetje konden eten.
Cake heeft een beetje een stoffig imago, zonde want een goed gebakken cake vind ik persoonlijk echt verwennerij. In de lekkerste cake hoort wat mij betreft echte boter en echte suiker. Zo ook in het recept wat ik vandaag met jullie deel. Ik bakte de cake om het begin van onze vakantie te vieren en mijn ouders te verrassen die een week op onze dochter hebben gepast. Wij vieren dit jaar vakantie in ons nieuwe huis in Haarlem. Lekker genieten als gezin, van onze mooie stad Haarlem en omstreken, lekker eten en hopelijk heel veel lekker weer. Geniet van jullie zomer!

boerencake - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 1 cake:
  • 300 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren, maat M, op kamertemperatuur
  • 300 gram patentbloem, gezeefd
  • 50 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • rasp van 1 kleine bio citroen

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter romige met een mixer en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en daarna de basterd- en vanillesuiker. Mix tot een zachte romige crème.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het boter-suikermengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei geheel is opgenomen door het mengsel.

Mix beetje bij beetje de bloem door het mengsel.

Roer tot slot de rasp van de citroen en de Griekse yoghurt door het beslag.

Vet een cakevorm in met boter en verdeel het beslag over de vorm.

Bak de cake in het midden van de oven in circa 60 á 70 minuten gaar. De cake is gaar is je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt.

Haal de cake uit de vorm en stort op een afkoelrooster, hiermee voorkom je dat de cake aan de vorm blijft plakken. Laat de cake afkoelen.
Persoonlijk vind ik hem lauwwarm het lekkerste en dan is de korst ook nog een beetje krokant.

Mijn cakevorm is eigenlijk iets te klein, waardoor het beslag wat over de rand kwam (dit zie je op de foto terug) Een blik van 1,5 liter die je tot 2 cm onder de rand vult, werkt het beste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...