Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

15 september 2015

# What's in my kitchen?

Omdat ik jullie nog geen kijkje heb gegeven in onze nieuwe keuken, leek het mij leuk om mee te doen aan de What's in my kitchen tag van Reny van het blog Mind Your Feed.
Onze keuken is, zoals je waarschijnlijk wel had verwacht, één van de plekken in huis waar ik het meest te vinden ben. Een plek waar ik tot rust kan komen. Ik was dan ook helemaal blij toen wij ons huis kochten dat ik een nieuwe keuken mocht uitzoeken. Een mooie grote keuken is geen voorwaarden om lekker te kunnen kokkerellen. Mijn man en ik toverden de heerlijkste diners uit ons kleine simpele keukentje in Amsterdam. Ik heb zelf wel eens borden op gemaakt op de grond!
Maar ik moet eerlijk toegeven dat onze nieuwe keuken het kookplezier wel vergroot.
Aan de hand van de 10 vragen die Reny bedacht neem ik je mee door onze keuken. Ga je mee?

# What's in my kitchen? - www.desmaakvancecile.com


1. Hoe ziet onze keuken er uit?
Terwijl ik 10 jaar geleden perse een dichte keuken wilde, ben ik daar nu van terug gekomen. Een open keuken vind ik veel gezelliger. Onze spelende dochter om me heen of deel uit maken van het gesprek als je gasten hebt vanuit de keuken.
Onze keuken grenst aan het eetgedeelte waar wij een grote leeftafel hebben. De keuken is geplaatst in een hoekopstelling (circa 2,60x3,00m). Wij hebben een los eiland wat extra werk- en opberg ruimte biedt. De keuken is mat wit en greeploos en is afgewerkt met een antraciet keramisch aanrechtblad. Ik had zelf graag beton gewild, maar dit zag mijn man niet zitten.
De keuken loopt een klein stukje voorbij de muur de woonkamer in. Haaks erop heeft mijn man een kastenwand en speelhoek voor onze dochter gemaakt.

2. Wat staat er op ons aanrecht?
Een koffieautomaat, keukenmachine & blender. Twee houten planken, basilicumplantje, kalender en naast het fornuis olie, peper & zout en een pot met pollepels e.d.
Op het eiland staat een kookboekenhouder, fruit/groentenschaal en een rol keukenpapier. Op de zijkant van de kast bij het fornuis hebben wij een klein whiteboard hangen om boodschappenlijsjes e.d. te kunnen maken. Ik probeer ons aanrecht zo leeg mogelijk te houden zodat ik meer werkruimte heb. Tijdens het koken lukt dit echter niet altijd en kan de keuken er ontploft uit zien. Herkenbaar?

3. Welke apparatuur hebben wij in onze keuken?
Een gaskookplaat van 90 cm, een afzuigkap, een Quooker kraan, een koel-vriescombinatie, vaatwasser, een combi oven en een gewone oven.

# What's in my kitchen? - www.desmaakvancecile.com


4. Handige hulpjes?
Ik ben erg blij met mijn keukenmachine van MagiMix, die ik van mijn man kreeg toen onze dochter geboren werd om o.a. lekkere babyhapjes te kunnen maken. Hij staat wekelijks aan. Daarnaast ben ik erg blij met mijn messenset, microplane rasp, rasp van Ikea met opvangbakje en vleestang. En niet te vergeten onze Quooker kraan waarmee je in een hand omdraai een pan kokend water op hebt staan.
Elk weekend en soms door de week maken wij met veel plezier gebruik van de Novis Vita Juicer die ik op de kop tikte via Marktplaats.

5. Bovenkastjes of planken?
Boven de oven en de koelkast hebben wij bovenkastjes. Voor de rest is alles opgeborgen in lades, onderkastjes, de kastenwand die haaks op de keuken staat en in de trapkast.
Tot op heden heb ik nog geen spijt dat wij verder geen bovenkastjes hebben. Dit geeft meer rust in de keuken. Op de achterwand hebben wij een speciale coating die afneembaar is.

6. Wat ligt er in de koelkast?
In onze koelkast ligt altijd;
Griekse yoghurt, kaas, vleeswaren, roomboter, tomaten & komkommer, diksap, cola light, mayonaise, ketchup (voor mijn man), geitenfeta.

7. Wat ligt er in de vriezer?
In onze vriezer ligt altijd;
brood, spinazie, doperwten, bakjes eten met left overs, zalm, diverse porties vlees, diepvriesfruit, bladerdeeg, wantonvellen

8. Wat ligt er in de voorraadkast
Te veel;
couscous, zilvervliesrijst, risotto, udon noedels, volkoren pasta, spaghetti, kruiden, olijven, ansjovis, bouillonblokjes, blikje tomatenpuree en tomatenstukjes, olijfolie, kokosolie, diverse soorten azijn, sojasaus, gedroogde vruchten, zaden, dadels, diverse meel en bloemsoorten, homemade granola, ui, knoflook, sjalotjes.

9. Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?
Dagelijks!

10. Wat zou ik nog anders willen in de keuken?
Omdat onze keuken nog nieuw is ben ik erg tevreden en is hij compleet op een lamp boven het eiland na. Dromen heb ik natuurlijk wel. Ik zou graag een combi stoomoven willen hebben van Miele en tegen een mooie bijkeuken met overzichtelijke stellingkasten zeg ik ook geen nee. Daar hebben wij in huis alleen geen ruimte voor. Daarnaast staat op mijn to do list om onze kruidenla te ordenen en allemaal dezelfde potjes aan te schaffen en te voorzien van een label zodat deze tijdens het koken makkelijk voor het grijpen liggen en je meer overzicht hebt.


# What's in my kitchen? - www.desmaakvancecile.com


7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige keuken en mooie vloer! En heerlijk inderdaad dat het een open keuken is. Dat is ook mijn wens voor ons nieuwe huis :-). Zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Chris! Vloer lag er al maar hebben we laten schuren en oliën zodat hij lichter werd. Mag jij ook een nieuwe keuken uitzoeken? Veel plezier & mocht je nog tips nodig hebben stuur me gerust een mailtje. Liefs Cécile

   Verwijderen
 2. Prachtige keuken en praktisch lijkt mij.
  Hoe bevalt de magimix en welke heb jij de 3200 de 4200 of de 5200, ik wil er namelijk ook een gaan kopen
  maar ik vind de keus een beetje moeilijk .
  Groetjes van Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Elisabeth, we zijn er ook erg blij mee. Wij hebben de Magimix 4200XL. M'n schoonzusje de 3200XL. Werkt ook prima, is ietsje kleiner en iets minder krachtige motor.

   Verwijderen
 3. ziet er strak uit hoor fijn zo een eiland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie keuken. Ik ben heel benieuwd wat jullie voor op de achterwand hebben gebruikt en hoe het bevalt met name vet vlekken en het reinigen .

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...