Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

22 maart 2013

Dauphine

Gisteravond heb ik gezellig met collega's gegeten bij restaurant Dauphine  in Amsterdam. Het zit dicht bij het kantoor waar we werken en een aantal collega's moest 's avonds weer met de trein en auto naar huis, dus ideaal dat het naast het Amstel Station ligt en dat je 1,5 uur gratis onder het gebouw kan parkeren als gast van Dauphine.

Het restaurant is gevestigd in een oude Renault garage. De naam dankt zij aan het succesvolle Renault model 'Dauphine' uit de jaren 50/60. Het is een grote ruimte met een industrieel karakter. Ze hebben 240 zitplaatsen, dus dat geeft wel aan hoe groot schalig het is. Persoonlijk vind ik het daardoor een wat minder gezellige uitstraling hebben en erg lawaaierig.

Op de menukaart staan echte brasserie klassiekers, zoals een `steak tartare met frites' en `plateau de Fruits de Mer`. Daarnaast hebben ze een uitgebreide wijnkaart.

Ik heb samen met een collega een kleine Fruits de Mer schotel gedeeld. Deze was erg lekker en ruim voldoende. Op het plateau lagen alikruiken, oesters, langoustines, gamba's, Hollandse- en steurgarnalen, vongole, clams en mosselen. We dronken er glas Chardoney bij.

de Smaak van Cécile

De gebakken kabeljauw en de gegrilde aubergine van mijn collega's zag er ook heerlijk uit.
De bediening was vriendelijk en correct. Minpuntje was dat het eten erg snel na bestellen op tafel stond.

Al met al was het een geslaagde avond met lekker en goed eten. Kan Dauphine zeker aanraden, maar ik zou er niet heen gaan als je in het weekend uitgebreid en lang wil tafelen. Dan zou ik voor een klein schalig restaurant kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...