Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

19 november 2013

WijnproeverijAfgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor een wijnproeverij van Grapedistrict in samenwerking met Fonq. Als wijnliefhebber zei ik hier geen nee tegen. Grapedistrict heeft 13 wijnwinkels in Nederland en naast hun eigen online webshop is hun wijn sinds kort ook te koop via het webwarenhuis Fonq. Je kunt vanaf nu heel gemakkelijk thuis op de bank bijvoorbeeld sinterklaas en kerstcadeautjes kopen bij Fonq en gelijk de heerlijke wijnen van Grapedistrict hier bestellen voor de feestelijke diners die gaan komen. Fonq biedt de service voor 24.00 uur besteld, morgen in huis, dus lastminute bestellen behoort ook tot de mogelijkheden. Tevens kan je naar wens in hun showroom in Utrecht een aantal artikelen bekijken en af te halen.

Grapedistrict biedt wijnen aan tot €20 en ze proberen je wegwijs te maken door hun wijnen in categorieën aan te bieden, in plaatst van moeilijke termen te gebruiken, waar ik persoonlijk bij afhaak aangezien mijn kennis van wijn vaak niet verder gaat of ik iets lekker vindt of niet en met een wijnkenner in huis is dat voldoende.


Voor wit gebruiken ze de categorieën;
Easy - Fris en dorstlessend - licht wit
Mellow - Sappig en vriendelijk - medium wit
Rich - Rijk en aromatisch - vol wit

Voor rood gebruiken ze de categorieën;
Blush - Sappig en fruitig - licht rood
Smooth - Elegant en spannend - medium rood
Deep - Krachtig en intens - vol rood

wijnproeverij - www.desmaakvancecile.com

Deze 6 verschillende categorieën mochten we ook proeven, nadat ons kort was uitgelegd hoe je wijn proeft door te kijken, ruiken en proeven. Ik kan jullie inhoudelijk natuurlijk meer vertellen over de wijnen die wij hebben geproefd, maar het lijkt mij leuker met het oog op de feestdagen om bij de verschillende druiven die wij hebben geproefd een mogelijke wijn en spijs combinatie aan te geven.

Wit
Sauvignon Blanc
Lekker als aperitief, bij een salade en combineert goed met bijvoorbeeld geitenkaas

Pinot grigio 
Lekker bij gegrilde groente, gegrilde vis en bijvoorbeeld deze Vitello Tonato

Chardonnay
Lekker bij vette vis zoals bijv. gerookte zalm, bouillabaisse, romige saus of een romige risotto met kaas

Rood
Pinot Noir
Truffel, lichte vleesgerechten zoals gevogelte of kalfsvlees, stevige vis zoals tonijn. Bij vis is het lekker om de wijn licht te koelen

Corvina
Stampot met worst, pasta met rode saus en een accent van kappertjes, licht gekruide vleesgerechten

Carbanet sauvignon
Vlees, stoofpot met niet te veel kruiden, romige kaas

Naar afloop van de proeverij mochten we één van de wijnen die we hadden geproefd mee naar huis nemen, daarbij kregen we van Fonq een setje mooie wijn glazen van Iitala.

Mijn 2 favoriete wijnen uit de proeverij waren;
Wit: Lista Negra Reserve (Chardonnay, categorie Rich)
Rood: Celistia Tierra Tinto (Carbanet Sauvignon, categorie Deep)

In november verkoopt Grapedistrict speciaal een wijn genaamd 'Le grand moustache' om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Movember, een organisatie die discussies wil aanwakkeren, de bewustwording wil vergroten en fondsen wil werven voor de gezondheid van de man. De snor is hun symbool, zoals Pink Ribben het roze lintje heeft. Voor elke fles die verkocht wordt, doneert Grapedistrict €1 aan Movember in November. Een mooi initiatief!

wijnproeverij - www.desmaakvancecile.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...