Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

23 januari 2014

De Pizzabakkers

De Pizzabakkers - www.desmaakvancecile.com

Ben je gek op pizza? Dan is het echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan De Pizzabakkers! Het water loopt mij nog steeds in de mond als ik denk aan de heerlijke pizza's die wij bij hen hebben gegeten met een dunne knapperige bodem en belegd met goede ingrediënten. Ik kan me niet heugen wanneer ik zo'n lekkere pizza heb gegeten!

De Pizzabakkers - www.desmaakvancecileDe Pizzabakkers bakken hun pizza's in een steenoven en beleggen hun pizza's met verse ingrediënten en dit proef je.

Ze zijn helaas alleen nog maar gevestigd in Amsterdam (3 vestigingen) en in Haarlem (1 vestiging). Ik at met een vriendin in de vestiging in Haarlem.

De Pizzabakkers - www.desmaakvancecile.comWe deelden 2 pizza's en namen de pizza San Daniele met tomaat, mozzarella, prosciutto toscano DOP & buffelmozzarella. Deze ham wordt ingesmeerd met kruiden en wijn en daarna 16 maanden gerijpt. De ham en buffelmozzarella werden niet meegebakken om de fijne smaak en textuur te behouden. Daarnaast namen we de Pizza Spinaci met tomaat, mozzarella, spinazie, rode balsamico-ui, geitenkaas & pijnboompitten.
Meestal laat ik de korstjes van de randen liggen omdat het anders te veel wordt, maar dit keer gingen de borden schoon op omdat het zo'n heerlijke dunne bodem was. Bij de pizza's aten we een groene salade met een overheerlijke truffelvinaigrette. Deze salade smaakte ook heerlijk op de pizza met ham.

Gezien ons goede voornemen om een maand geen alcohol te drinken, hebben we de prosecco niet geproefd.

De pizza's zijn niet te evenaren, maar de truffelvinaigrette moet lukken. Het recept van de Pizzabakkers mag ik met jullie delen. De moeite waard om eens te maken!

Ingrediënten:
  • 35 ml truffel olie
  • 35 gram truffel pasta
  • 35 gram mosterd
  • 25 gram eigeel
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 20 gram suiker
  • 25 ml witte wijn azijn

Mix alle ingrediënten voorzichtig in een blender. Is het mengsel wat te dik, voeg een klein beetje water toe. Breng op smaak met zout & peper. 

Aangezien je rauw ei gebruikt, is de vinaigrette beperkt houdbaar. 
















2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens, superlekker! Wat leuk dat je het vinegarette recept mag delen =)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker hè Kelly? Kunnen we thuis toch een beetje na genieten ;)-

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...