Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

14 april 2014

Paasbrunch - zacht gekookte eieren met salsa verde

Hoe kun je Pasen beter vieren dan met een gezellige brunch met familie en/of vrienden.
Lekker genieten van elkaars gezelschap aan een lange tafel met allerlei heerlijkheden. Wil je er niet al te veel werk van maken en geen stress vooraf? Laat dan iedereen een gerechtje maken en meenemen, zodat iedereen ontspannen aan tafel zit en volop kan genieten! Vanuit dit idee heb ik samen met een aantal mede bloggers een heerlijke Paasbrunch voor jullie gemaakt. Laat je inspireren en ik wens je alvast fijne Paasdagen toe!

Zacht gekookte eieren met salsa verde 
Voor de Paasbrunch maakte ik een heerlijk Italiaans brunch gerechtje van zacht gekookte eieren met een salsa verde saus. Serveer dit gerechtje met knapperige brood die je lekker in de saus kan dippen.

Paasbrunch - zacht gekookte eieren met salsa verde - www.desmaakvancecile.com


Ingrediënten voor 4 personen, of 8 personen als je het als een klein gerechtje wil serveren
  • 8 eieren
  • 50 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje peterselie, fijn gesneden
  • 2 el (spelt)bloem
  • 1 kopje bouillon
  • 4 ansjovisjes, fijn gehakt
  • 1 el kappertjes, fijn gehakt

Kook de eieren in circa 6 minuten zodat ze zacht blijven van binnen.
Spoel ze af met koud water en pel ze.

Verwarm ondertussen de boter en olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de peterselie, kappertjes en ansjovis toe en verwarm deze even kort mee totdat de ansjovis is gesmolten.
Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de saus een dikke romige consistentie heeft. Breng op smaak met peper.

Leg de eieren tot slot in de saus en serveer met brood, bijvoorbeeld ciabatta.

Je kunt dit gerechtje ook als een amuse serveren. Gebruik hiervoor een klein bordje of kommetje waar je een klein beetje saus in lepelt en een (kwartel) eitje boven op legt. Je kunt de saus van te voren maken en even opwarmen vlak voor serveren terwijl je de eieren kookt.

Paasbrunch - zacht gekookte eieren met salsa verde - www.desmaakvancecile.com


Brioche ‘egg in a hole’ 
Ellen van In my red kitchen maakte Brioche ‘egg in a hole’. Een unieke manier om twee typische Paas heerlijkheden te combineren. Verras je tafelgasten met plakken zelfgemaakt brioche brood gevuld met een gebakken eitje.

Suus van Foodbandits maakte zwarte quinoa met pecannoten, ricotta en aardbeien. Een heerlijk warm ontbijt of brunch gerechtje met zoete aardbeien.

Proef de lente met deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes van Marleen van Eten uit de Volkstuin. De taartjes hebben een lichte vulling van room en magere yoghurt.

Voor de paasbrunch maakte Maura van Yellow Lemon Tree een makkelijke variant van de traditionele hot cross buns. Muffins met specerijen, krenten, rozijnen en gedroogde cranberries.

Venkeltaartje met geitenkaas en karwijzaadjes
Hazel van Cookie Cottage maakte een kleine quiche met gekarameliseerde venkel en zachte geitenkaas

Vind je het ook leuk om een keer iets speciaals met Pasen te doen? Probeer dan eens deze 'Egg Benedict' van Ellen van Made by Ellen. Een heerlijk Amerikaans ontbijt/brunch gerecht dat op een bagel gegeten wordt. 

Chocoladetaart met passievruchten curd
Anne Ruth van Kookmeisje maakte een heerlijke chocoladecake met een vulling van room en tropische passievruchten curd met een decoratie van dragee eitjes.


*door op de titels van de gerechten te klikken kom je bij het recept uit


12 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit Cecile!! Alvast fijne Pasen.

    Liefs, Ellen - Made by Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit gerecht ga ik zeker maken! Ziet er echt heerlijk uit. En wat zijn je foto's mooi :) Geniet van de paasdagen. Liefs Anne-Ruth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Anne Ruth. Dank voor het compliment. Geniet van je Paasdagen en tot gauw! Liefs Cécile

      Verwijderen
  3. Dit gaat ook op mijn Jaaaaa ik ga dit maken lijst. En je foto's zijn super! Zo leuk dat je dit hebt georganiseerd, wordt echt blij van al die lekkere recepten en mooie foto's. Heerlijk. Heb echt zin in Pasen.

    Liefs Suus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Suus! En thanks voor het compliment. Geniet van je Paasdagen, liefs Cécile

      Verwijderen
  4. Dit maak je echt in een handomdraai! En ik heb lekker veel peterselie in de achtertuin staan ;-) Maar jouw paasbreekbrood lijkt me ook wel voor onze Paasbrunch in Bergen Fijne pasen en bedankt voor de organisatie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maak je zeker in een handomdraai Marleen en je eet je vingers er bij op! Graag gedaan en fijne Paasdagen en veel plezier in Bergen!

      Verwijderen
  5. Heeeel leuk recept Cécile! Klinkt easy en ben benieuwd met die ansjovis (daar ben ik echt verslaafd aan haha). En dat paasbreekbrood staat ook nog op mijn lijst. Die lijst wordt eigenlijk te lang. Vond het super leuk dinsdag en bedankt voor het initiatief nemen, echt heel leuk!! Met Kerst weer (en dan echt met z'n allen eten ;))?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Maura! Ja, die ansjovis is echt een lekkere toevoeging. Vond het ook super leuk dinsdag.
      Tot snel en goed idee om weer eens wat samen te doen. Zomer picknick?

      Verwijderen
  6. Wat een heerlijke toevoeging aan de Paasbrunch! Lekker eens wat anders :) Bedankt voor het organiseren van onze Paasbrunch, ik vind het leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel en graag gedaan. Ik vond het ook leuk! Fijne Paasdagen Ellen

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...