Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

8 juli 2014

Foodelicous box

Foodelicous is een heerlijke (online) snoepwinkel voor volwassenen. Ze verkopen vele soorten olie & azijn en hebben een ruim assortiment hartige & zoete delicatessen.
Toen ik de uitnodiging ontving om bij de perspresentatie te zijn van hun nieuwe Foodelicous box hoefde ik hier dan ook niet lang over na te denken!

foodelicous box - www.desmaakvancecile.com


Sinds 2007 speuren de eigenaren van Foodelicious, Herman & Jaime Specker, heel Europa af om de meest bijzondere leveranciers en lekkere producten te vinden. Omdat veel van hun klanten regelmatig vroegen welke nieuwe producten er in de winkel lagen, hebben zij de Foodelicious Box ontwikkeld.
Een twee maandelijkse verassingsbox met minimaal 6 eet- en drinkproducten. De box bevat nieuwe producten die nog niet in de (web)winkel te verkrijgen zijn, aangevuld met bestaande toppers uit de (web)winkel. De box is alleen verkrijgbaar voor abonnees. De inhoud van de box blijft tot het moment van levering een verrassing. De box bevat naast de heerlijke producten ook productinformatie, recepten en tips.

Vanaf augustus ontvangen abonnees twee maandelijks de foodelicousbox voor €34,95. De gezamenlijke waarde van de producten is altijd hoger dan de boxprijs. Een eenmalige box kost €39,95.
De kosten zijn inclusief verzendkosten in geheel Nederland en België. De box is na 2 edities maandelijks op te zeggen.
Persoonlijk vind ik het leuk dat de box niet maandelijks wordt geleverd, zodat je ook echt uit kan kijken naar de box. En die twee maanden geeft je ook echt de gelegenheid om de producten uit de box te proeven en te gebruiken.

De Foodelicous box 0.0 werd vorige week gepresenteerd in restaurant Antichic in Rotterdam.
Chef- eigenaar Ron van Beek kookt al jaren met producten van Foodelicous. Zo maakt hij bijvoorbeeld dagelijks zijn signaturedish "Pappardelle met truffel en bospaddestoelen' met de truffeltappenade van Foodelicious. Tijdens de presentatie mochten we o.a. dit gerecht proeven, om je vingers bij op te eten zo lekker!

Kijk je mee wat er in de Foodelicous box 0.0 zat? (voor de liefhebber; door op de titel van het product te klikken kom je uit bij het product in de webshop)

Truffeltapenade (90 gram, €5,95)
Kwalitatief hoogwaardige truffeltapenade van Acqualange uit Italië. De tapenade is gemaakt van paddestoelen, extra vergine olijfolie, truffel en een paar olijven. Heerlijk op een toastje, bij een kaasplankje (vooral heerlijk bij brie) en in een saus.

Pappardelle 'Le Pettegole di Gragnano'(250 gram, €3,95)
Deze Italiaanse lintpasta is gemaakt met een bronzen mal. Hierdoor is de buitenzijde van de pasta ruw, waardoor de saus er goed aan blijft plakken. Deze pasta blijft mooi stevig en is makkelijk al dente te koken.
Als verassing zat het recept van Ron zijn Papparelle met truffel en bospaddestoelen in de foodelicous box. Als echte truffelliefhebber ga ik deze pasta komend weekend dan ook zeker maken!

Fooddelicous mango-azijn (200 ml, €7,95)
Deze frisse azijn, gemaakt van 78% verse mango's, is lichtzoet met een fris-zure ondertoon. Lekker in combinatie met bijv. zalm of kip.
Met deze azijn wil ik o.a. de sandwich met kip van collega blogger Kay eens maken.

Ginger ale, Fentimans, (125 ml, €1,25)
Ook wel gemberbier genoemd, is een niet alcoholisch houdende drank uit Amerika.
Deze ginger ale wordt gebrouwen van de olieachtige componenten van gemberwortel met een vleugje citrusvruchten en kardemom. Je kunt Ginger ale mixen met klassiekers als whisky of cognac. Of  met vlierbloesemsiroop voor een niet alcoholische cocktail. Serveer deze cocktail met een beetje verse munt.

Vlierbloesemsiroop (500 ml, €4,95)
De siroop die in de box zat is gemaakt met 100% Rotterdamse wilde vlierbloesem.
Lekker in een cocktail met ginger ale of tonic. Of maak een Hugo cocktail met 30 ml siroop, 120 ml prosecco, 30 ml spa rood, 1 schijfje limoen, paar takjes verse munt en ijsblokjes

Crick's ketchup (190 ml, €4,95)
Transparante ketchup van tomaten. Voor de bereiding is uitsluitend het gefilterde, kraakheldere vocht van de dieprode Tazed Pure tomaten gebruikt. Dit sap geeft, in combinatie met het speciale Crick's kruidenmengsel een eigen smaak. Je kant de ketchup gebruiken zoals je andere ketchups gebruikt.

DCAN Zilt&Red Groentesap (200 ml, €3,25)
Groentesap met gefilterd zeewater, gecreëerd door tweesterrenchef Edwin Vinke (restaurant de Kromme Watergang in Zeeland). In deze groentesap is tomaat, komkommer, rode paprika, ui, sherryazijn, kruiden en specerijen verwerkt en is te vergelijken met een lichte gazpacho. Te gebruiken als aperitief of als basis van een cocktail met bijv. wodka. Deze groentesap ik ook te gebruiken als basis voor een pastasaus.
In de (web)winkel vind je ook nog 2 andere smaken.

Amaretti morbidi (250 gram, €4,95)
Half gebakken originele amandelkoekjes van Vicenzi uit Italië. De koekjes worden heel kort en heel heet afgebakken, waardoor de buitenkant bruin gebakken wordt en de binnenkant zacht blijft. De ameretti zijn per stuk verpakt om uitdrogen te voorkomen.
Heerlijke koekjes, die het eerste op waren uit de box! Een product wat ik zeker vaker ga bestellen.

Truffelbouchée (250 gram, €9,95)
Een bouchée is een 2 á 3 hapsbonbon, dus veel groter dan de meeste bonbons waardoor de chocolatier meer lagen en smaken kan aanbrengen. Deze truffelbouchée bevat extra pure Belgische grand cru chocolade, amandelpraliné van Italiaanse amandelen en truffel uit Italië.
Bij de eerste hap moest ik even wennen aan de combinatie van zoet met truffel, maar daarna heb ik als ware truffelliefhebber er heerlijk van zitten smullen. Een product wat ik zeker vaker ga bestellen.

Champagnetruffels (150 gram, €4,95)
Deze truffel bestaat uit pure chocolade met zachte ganache met champagne. Onze peuter heeft er ook heerlijk van zitten smullen!

Ik heb nog niet alle producten uit de box getest, maar ondanks dat ben ik fan! Ik heb mezelf daarom getrakteerd op een abonnement op de Foodelicous box. Mocht je ook enthousiast zijn naar aanleiding van het lezen van deze blogpost, dan kan je de Foodelicous box hier bestellen.

Fooddelicous Food & Gifts
Mariniersweg 47
3011 ND  ROTTERDAM
Tel. 010 - 4130111
www.foodelicous.nl

De Foodelicious box heb ik van Herman en Jaime Specker ontvangen om te testen, maar deze review is gebaseerd op mijn eigen mening en enthousiasme.






3 opmerkingen:

  1. Ik heb hem inmiddels ook ontvangen en weet zeker dat er nog lekker genoten gaat worden van al het lekkers.Leuk om iedere twee maanden zo'n leuke box te ontvangen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat ziet er echt lekker uit! Dit is echt voor de liefhebber. Ga zeker eens een kijkje bij ze nemen.

    Liefs Suus

    Ps. Neem je die truffels zaterdag wel mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij ze Suus. De truffels zijn helaas al op.....oeps!

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...