Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

15 oktober 2014

Spaghetti alla Carbonara

Recent kreeg ik een recensie exemplaar van De Zilveren Lepel Pasta toegestuurd, een zusje van de Zilveren Lepel. Dit boek bevat meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten uit alle streken van Italië. Het boek is ingedeeld op pastasoort en het fijne is dat het boek ook een register bevat waar je op ingrediënt kan zoeken. Naast recepten bevat de Zilveren Lepel Pasta ook tips om de juiste pastavorm te kiezen, goed pastadeeg te maken en pasta te bereiden zoals de Italianen dat doen. Bij een aantal recepten wordt de oorsprong van het recept vermeld en een aantal recepten wordt begeleid met een foto. Persoonlijk hadden van mij wel wat meer foto's in het boek mogen staan. Ondanks dit een aanrader voor elke pasta liefhebber!

Ik maakte uit het boek de originele Spaghetti alla Carbonara, één van de bekendste gerechten uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het gerecht heet 'Carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Appennijen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool. Carbonara betekend 'van de kolenbrandersvrouw'. In originele Spaghetti alla Carbonara hoort geen room! Deze pasta laat zien, zoals vele Italiaanse gerechten, dat je met een paar goede ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. De volgende keer dat ik op de Albert Cuyp ben neem ik vis mee om één van de pasta's met vis uit het boek te maken.

Spaghetti alla Carbonara - www.desmaakvancecile.com


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 gram roomboter
  • 100 gram pancetta, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 350 gram spaghetti
  • 2 eieren, los geklopt
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gram pecorino, geraspt
  • zout & peper

Kook de spaghetti in een grote pan met water en zout beet gaar en laat uitlekken.

Smelt de boter en bak hierin de knoflook en pancetta. 
Voeg de spaghetti toe.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van beide kazen en een beetje peper door de spaghetti. Roer goed, de eieren moeten zich hechten aan de pasta. 
Roer de rest van de kaas erdoor en serveer.


Spaghetti alla Carbonara - www.desmaakvancecile.com

De Zilveren Lepel Pasta

Uitgeverij Het Spectrum

ISBN: 9789000339808 
Prijs: €19,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...