Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

17 april 2015

Culiperslunch 2015

Afgelopen maandag was ik te gast bij de jaarlijkse Culiperslunch in de Kookfabriek in Amsterdam.
Een feestje voor elke foodie! Tijdens de lunch werd door ruim 20 merken gepresenteerd wat je op het gebied van eten&koken voor een nieuws kan verwachten dit voorjaar/zomer.
Het was een gezellige drukte met journalisten, stylisten & bloggers. Er werd geproefd, bij gepraat, contacten gelegd en veel nieuwe inspiratie opgedaan.

Culiperslunch 2015 - www.desmaakvancecile.com

Benieuwd waar ik onder andere enthousiast van werd?

Thee & kaas
Een nieuwe trend is om bij een lekker stukje kaas een kopje thee te drinken i.p.v. een glaasje wijn of port. Betty Koster van mijn favoriete kaaswinkel L'Amuse vertelde mij hier enthousiast over en liet mij verschillende combinaties proeven met thee van Dilmah. Verrassend lekker.
Thee is veel beter voor de spijsvertering en een perfect alternatief voor mensen die geen alcohol willen drinken. Benieuwd? Betty organiseert regelmatig workshops.

Culiperslunch 2015 - www.desmaakvancecile.com


Hellmann's Burger Route
Ken je de lekkere mayonaise van Hellmann's al?
Van 22 mei t/m 5 juli organiseert Hellmann's een route langs de allerlekkerste burgers van ons land. Daarnaast zal er vanaf half april een heuse Hellmann's Burger Truck door Nederland gaan rijden,
Meer informatie hierover vind je op hun website en facebookpagina. Hier vind je ook diverse burgerrecepten. Tijdens de culiperslunch mocht ik alvast een overheerlijke burger proeven en ik kan je vertellen dat beloofd veel goeds!

Spa bruisend &
De combinatie van bruisend natuurlijk mineraalwater met een natuurlijk vleugje smaak. In de winkel vind je al de smaken Munt (mijn favoriet!) en citroen. En in het voorjaar wordt het assortiment uitgebreid met 2 nieuwe varianten; zwarte bes en grapefruit. Spa bruisend & is 100% natuurlijk en bevat geen suiker of andere toevoegingen.

Rijstwafels
Zonnatura brengt naast de gewone rijstwafels ook een aantal nieuwe smaken op de markt, te weten
Boekweitfafels, speltwafels, maïswafels & 4 granen wafels. Een lekkere afwisseling op de standaard rijstwafels!

Culiperslunch 2015 - www.desmaakvancecile.com


Sulfree
Bijna alle in Nederland gekochte wijnen bevatten het toegevoegde conserveringsmiddel sulfiet. Veel mensen krijgen hier bewust of onbewust last van na het drinken van wijn. Bijwerkingen als hoofdpijn & huiduitslag zijn de bekendste. Heb jij hier last van? Dan is Sulfree wellicht wat voor jou.
Sulfree is een speciaal ontwikkelde waterstofperoxide oplossing de extra zuurstof in je wijn brengt. Deze zuurstof hecht zich aan de vrije sulfieten in je wijn en zet deze om in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinken en schijnen onschuldig te zijn.

Parma
De parmaham van Parma kende ik al uit de supermarkt. Tijdens de culiperslunch proefde ik dezelfde parmaham maar dan flinterdun gesneden, waardoor hij smelt op je tong en je de smaken nog beter proeft. Persoonlijk vind ik dit nog veel lekkerder! Vraag er naar bij je slager om deze parmaham flinterdun te snijden. Echte Parmaham is een door de EU beschermd streekproduct uit de regio Parma en is gemaakt van 100% natuurlijke en Italiaanse grondstoffen. Het proces van drogen resulteert in een ham met een laag vetpercentage, rijk aan mineralen, vitamines en licht verteerbare proteïnen. De Parmaham is minimaal 12 maanden gerijpt en herkenbaar aan de kroon in het logo.

Rookmot
Point-virgule heeft 6 doosjes "Smoke It All" met verschillende types rookmot ontwikkeld. Hiermee kan je eenvoudig zelf thuis op een gas- of houtskoolbarbecue heerlijke gerechte maken met een subtiele rooksmaak. Met deze doosjes rookmot hoef je niet bang te zijn dat je gerecht een intense rooksmaak krijgt! Ideaal toch? Tijdens de culiperslunch heb ik gerookte zalm geproefd om je vingers bij af te likken zo lekker, dus ik ga dit zeker thuis ook eens proberen. Je kunt de doosjes o.a. kopen bij Intratuin en Bol.com

Kookboeken
De komende tijd komen er een groot aantal mooie en inspirerende kookboeken uit. Naar deze ben ik vooral nieuwsgierig

Culiperslunch 2015 - www.desmaakvancecile.com

Powerfood - van Friesland naar New York! - Rens Kroes
Verschijnt in juni 2015, €19,95, ISBN 9789000345045
Het vervolg op haar succesvolle boek Powerfood. Rens heeft zich laten inspireren door alles wat ze in Friesland en New York heeft gezien, geproefd en geleerd. In dit boek komt het contrast tussen stad en platteland tot uitdrukking. Van Hollandse groente soep en poffertjes tot blueberry crumble en sweet chickensalad. Gemaakt met verse en pure ingrediënten.

Easy Peasy Family - Clair van de Heuvel & Vera van Haren
Verschijnt in september 2015, €24,95, ISBN 9789023014478
Het vervolg op hun succesvolle boek Easy Peasy. In Easy Peasy Family geven ze 100 gezonde, voedzame en toegankelijke recepten, veel informatie, advies & praktische tips & tricks om je kind thuis, maar vooral ook 'daarbuiten' een gezonde basis te geven. Je kind een gezonde basis geven als ze klein zijn is redelijk eenvoudig, maar wat doe je als de wereld om hun heen steeds groter wordt.
Met een peuter in huis die bijna kleuter wordt en naar school gaat, ben ik hier erg benieuwd naar, ondanks dat wij niet volledig volgens hun principes ons kind te eten geven.
Ik hoop dat de vormgeving net zo aansprekend is als hun eerste boek.

Ei, de beste recepten - Blanche Vaughan
Verschijnt in mei 2015, €24,95, ISBN 9789045209814
Ik ben gek op ei, dus toen ik dit kookboek zag met allerlei ei recepten uit de hele wereld werd ik gelijk enthousiast. Te denken valt aan ontbijt en lunchgerechten, cake en koekjes, en diverse avond maaltijden. Het boek laat zien hoe veelzijdig ei is.

Mamushka - Olia Hercules
Verschijnt in oktober 2015
De Oost-Europese culinaire keuken spreekt misschien niet gelijk aan, mij in ieder geval niet.
Maar toen ik dit boek met prachtige foto's zag werd ik opslag verliefd!
In dit boek staan 101 Oekraïnse recepten. Een keuken die zich laat voeden door milde winters en lange hete zomers.

Pasta - bij Janneke thuis - Janneke Philiphi
Verschijnt in september 2015
Ik ben fan van Janneke haar recepten & styling en de fotografie van haar man is om te smullen!
Eerder in deze reeks verscheen al het boek Soep - bij Janneke thuis met heerlijke soep & bijgerechten bij de soep.

Delicious. Proef de Wereld - Valli Little
Alle boeken uit deze reeks zijn stuk voor stuk een must have. En dat zal ongetwijfeld dit boek ook zijn met een rondje wereld in 120 eenvoudige en heerlijke recepten.



De Culiperslunch werd georganiseerd door Nieuwe Haring. Speciale dank gaat dan ook uit naar hen voor de fantastische organisatie en de fantastisch grote én lekkere goodiebag die mogelijk werd gemaakt door de aanwezige merken.

Omdat ik mijn camera niet bij me had heb ik de bovenste foto en de onderste foto van uitgeverij Karakter gebruikt.

Voor een leuk beeld verslag zie het filmpje van de FoodReporter

2 opmerkingen:

  1. Leuk allemaal ziet er ook altijd echt gezellig uit. Naar fijne kookboeken ben ik ook altijd benieuwd

    Liefs xx Suus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er stonden wel 4 kramen met nieuwe kookboeken Suus, je kan er niet genoeg van hebben toch? Liefs Cécile

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...