Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

4 mei 2015

Sobanoedelsalade met Oosterse dressing

Met mijn blog probeer ik jullie te inspireren om gezond, maar vooral lekker te eten met verse seizoensproducten. Voor mij is een gezond eetpatroon een combinatie van gezond eten en af en toe lekker zondigen. Tijdens mijn zoektocht naar gezonde, maar vooral lekkere recepten stuitte ik op het boek 'Eet jezelf gezond' van Dalle Pinnock. Dalle begint zijn boek met de zin 'Voor mij gaat er niks boven goed eten. Het is één van de dingen waar ik voor leef'. Hier herken ik mezelf in. Jullie ook? Dalle is voedingsdeskundige en voormalig chef kok. Met zijn boek wil hij mensen inspireren om een gezond eetpatroon bij te laten dragen aan een goede gezondheid. Met zijn 80 heerlijke culinaire gerechten voor ontbijt, lunch, diner & tussendoortjes bewijst hij dat gezond eten ook erg lekker kan zijn. In het boek staan mooie foto's, jammer genoeg niet bij elk gerecht. Bij elk recept wordt uitgelegd welke voordelen dit gerecht heeft voor de gezondheid en wat het zogenoemde steringrediënt is. Een systeem van eenvoudige symbolen geeft aan welk deel van het lichaam het meest van profiteert van de ingrediënten uit gerecht.
Een boek die ik iedereen kan aanraden die op zoek is naar gezonde, lekkere en niet moeilijk te bereiden recepten. Persoonlijk vind ik het leuke feitjes wat ingrediënten voor je gezondheid kunnen doen, maar gebruik ik het boek vooral als inspiratie voor nieuwe gezonde recepten.
Uit de vele lekkere recepten, zoals chocolade fudge met sesam, kruidige sla rolletjes met kip en zalmspiesjes met wasabi, was het moeilijk kiezen om een recept als eerste te maken en met jullie te delen. Uiteindelijk koos ik voor de sobanoedelsalade met een Oosterse dressing voor een lekkere goed gevulde lunch.

sobanoedelsalade met Oosterse dressing - www.desmaakvancecile.com

Het steringrediënt in dit gerecht is zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen raden de sobanoedels. Sobanoedels worden gemaakt van boekweit. Dit is een bron van de stof rutine. Rutine kan de vaatwanden verstevigen en beschermen tegen beschadigingen die kunnen leiden tot vetafzetting in de aderen. Boekweit is glutenvrij.

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 50 gram sobanoedels (Dalle gebruikt 100 gram)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl honing
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl sesamolie (Dalle gebruikt 3)
  • 1,5 el olijfolie (Dalle gebruikt 1)
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/4 komkommer, in reepjes
  • 1/2 wortel, geraspt
  • 1/4 rode ui, in ringen
  • 1 tl sesamzaad (Dalle roosterde deze)
  • blaadjes van 1 tak koriander

sobanoedelsalade met Oosterse dressing - www.desmaakvancecile.com


Breng een pan water aan de kook en kook hierin de sobanoedels in circa 10 minuten gaar en laat uitlekken. Maak de dressing door de knoflook, honing, sojasaus, sesam- en olijfolie te mengen.
Meng de sobanoedels met de groenten en meng de dressing door de salade. Strooi de sesamzaadjes en koriander over de salade.

Deze salade kun je van te voren maken en als lunch meenemen.


Dalle Pinnock
Uitgeverij Unieboek
ISBN 9048822343       
€29,95
                         



Ik ontving een review exemplaar van Uitgeverij Unieboek, maar deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke mening




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...