Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

21 mei 2015

Voorjaarsrisotto

Wat eten we vandaag? Voorjaarsrisotto!
Op de eettafel lag het nieuwe kookboek 'Wat eten we vandaag' van Susan Aretz van Smulpaapje. Onze dochter zat erin te bladeren en ik zei tegen haar kies jij maar uit wat we vandaag gaan eten. Ze wees heel stellig de voorjaarsrisotto aan.

Voorjaarsrisotto - www.desmaakvancecile.com



In ons drukke weekschema hebben we vaak geen tijd en zin om uitgebreid te koken, maar je wil ook wel eens wat anders op tafel zetten dan de standaard AVG of macaroni. Susan wil je door middel van 16 week menu's in haar boek voor lente, zomer, herfst & winter inspireren om eens wat anders op tafel te zetten. Ze geeft bij de menu's hele handige boodschappenlijstjes, zodat je maar 1 keer boodschappen hoeft te doen en weinig voedsel verspilt. Dit maakt het kookboek anders dan andere kookboeken.

Het doel van Susan is om een kookboek te maken voor kleine én grote smulpaapjes en dat is wat ons betreft voor de voorjaarsrisotto gelukt. We hebben met z'n drieën heerlijk zitten smullen en de eerste vlek in het kookboek is gemaakt!

Wel heb ik mijn vraagtekens of alle recepten bij kleine smulpaapjes gelijk in de smaak zullen vallen. Zo kan ik bijvoorbeeld ons smulpaapje niet blij maken met blauwe kaas. Is dit een kwestie van blijven aanbieden of nog een paar jaartjes wachten?
Ik deel de menig van Susan dat kinderen gewoon met de pot mee kunnen eten. Zo ben ik zelf opgevoed en dat doen wij bij onze dochter ook. Al van jongs af aan laten wij haar kennis maken met verschillende smaken. Ze vind niet alles lekker (gelukkig wel veel) maar even proeven moet altijd.

Lekker eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Dat bewijst dit recept wel weer en het stond in een half uurtje op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram risotto rijst
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • 750 warme groente bouillon
  • 200 gram (diepvries)doperwtjes 
  • sap en rasp van 1 (bio)citroen (ik gebruikte een halve)
  • 75 geraspte Parmezaanse kaas

Voorjaarsrisotto - www.desmaakvancecile.com


Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de risotto rijst toe en bak glazig. Blus af met de wijn als je deze gebruikt en anders met een beetje bouillon. Roer de rijst door totdat het vocht bijna is opgenomen en voeg een soeplepel bouillon toe. Ga zo door totdat de rijst gaar is maar niet doorgekookt. Hiervoor heb je ongeveer 750 ml nodig, dit kan wat meer of wat minder zijn.

Een paar minuten voor het einde van de bereidingstijd verwarm je de doperwtjes nog even mee.
Voeg als de rijst gaar is de citroenrasp en - sap toe en breng op smaak met vers gemalen zout en peper. Garneer met de geraspte kaas en eventueel een klein scheutje extra vierge olijfolie.

De serveertip van Susan is om de voorjaarsrisotto te serveren met een stukje uit de kabeljauw uit de oven. Wil je de maaltijd liever vegetarisch houden? Serveer er dan eventueel nog wat gegrilde groene asperges erbij. Je kunt de asperges ook even blancheren en in stukjes snijden en door de risotto roeren met de doperwtjes.


Ik kreeg een review exemplaar opgestuurd van uitgeverij Unieboek/Het spectrum. Deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.


Wat eten we vandaag
Susan Aretz
Uitgeverij Spectrum
ISBN 9789000344
€25





5 opmerkingen:

  1. Wat een mooi bord heb je gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi cécile, het ziet er heel lekker uit.
    en fijn om te lezen dat er eindelijk iemand een boek heeft geschreven voor weekmenu's.
    is altijd handig
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Zal zelf eigenlijk ook vaker voor de hele week boodschappen moeten doen. Doe jij dat wel? Liefs

      Verwijderen
    2. ik doe altijd voor de volledige week boodschappen.
      is heel handig en bespaart me heel wat tijd in de week....
      enkel vlees koop ik altijd vers
      liefs

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...