Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

14 juli 2015

BLT Pizza

Persoonlijk ben ik gek op pizza. Meestal maak ik de bodem zelf als ik zelf pizza maak, maar ik kreeg vers kant en klaar pizzadeeg om te proberen. En ik moet zeggen dit is verrassend lekker.
Het leek me wel leuk om een pizza te maken met een zomers tintje en zo kwam ik op het idee om een BLT Pizza te maken (bacon, lettuce (sla) en tomaat). Ik voegde nog extra avocado aan de pizza toe en ik maakte zelf aioli. De vorige keer dat ik aioli maakte werd deze groen, dus enigszins huiverig ging ik aan de slag. Maar met een keukenmachine en geduld kan het niet mislukken. Uiteraard kan het ook met de hand, maar aangezien geduld niet mijn sterkste punt is leek me dit niet zo'n goed idee. Deze keer lukte hij perfect. De truck is om de olie langzaam toe te voegen. Als ik het kan, dan kan jij het ook! Gebruik olijfolie en zonnebloemolie van goede kwaliteit, dit proef je terug in de aioli!

BLT Pizza - www.desmaakvancecile.com


Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

 • 1 rol vers pizzadeeg, bijv. Tante Fanny
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 1 bol mozzarella
 • 4 tomaten
 • 6 plakjes bacon
 • 3 blaadjes sla, bijv. romana
 • 1 kleine avocado, in plakjes
voor de aioli:
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 1/2 tl Dijonmosterd
 • 60 ml olijfolie
 • 60 ml zonnebloemolie
 • 1/2 ei
 • 1/2 tl citroensap
 • zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (bij mij zat er al bakpapier bij, bekleed anders zelf de bakplaat met bakpapier) en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Pureer de gebelde tomaten en oregano in een keukenmachine of met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Met deze saus kan je circa 3 pizza's beleggen. Vries de rest in of gebruik de saus als basis voor een pasta. Smeer de bodem van de pizza in met de tomatensaus.

Rasp de mozzarella en verdeel over de bodem.

Snij de tomaten in plakjes en beleg hier de pizza mee. Halveer de plakjes bacon en verdeel ook over de pizza.

Bak de pizza in de oven in 15 á 20 minuten gaar.

Maak ondertussen de aioli. Meng in een keukenmachine (kan eventueel ook met de hand) de knoflook, Dijonmosterd en het ei. Voeg daarna beetje bij beetje de olijfolie toe. Ik deed dit in een dun straaltje terwijl de keukenmachine draaide, zodat de olie langzaam opgenomen kan worden. Als je alle olijfolie hebt toegevoegd, voeg dan op dezelfde manier de zonnebloemolie toe. Breng de aioli op smaak met citroensap en zout. Vind je dit te veel werk? Dan kan je ook kant en klare aioli of mayonaise bij de pizza serveren of dit weg laten.

Beleg de pizza met plakjes avocado en gescheurde blaadjes sla en serveer met de aioli.6 opmerkingen:

 1. hier ook een echte pizzamadam!
  heerlijk hé als je ze zelf kan maken en deze ziet er echt wel lekker uit!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. af en toe moet je jezelf eens lekker verwennen toch Bakdame? Liefs Cécile

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. dank je wel voor je leuke reactie Emma. Zo smaakte hij ook ;)-

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...