Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

8 juli 2015

Indische spareribs met koolsalade

Op vaderdag mocht mijn man mocht kiezen wat we gingen eten. Hij gaf aan dat hij wel weer eens zin in spareribs had. Ik gebruikte de marinade die ik ooit van mijn moeder heb geleerd.
Ik serveerde er een koolsalade bij. Het recept hiervan zal ik ook met je delen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan om spareribs in de oven te bereiden omdat je ze dan langzaam kan garen. Uiteraard kan je ze ook op de barbecue bereiden, zorg dan dat je ze indirect grilt (aan de zijkant van de barbecue) om aanbranden te voorkomen.

Indische spareribs met koolsalade - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 spareribs
  • 200 ml ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5 el gemberpoeder

Begin een dag van te voren met het verwijderen van de vliezen van de spareribs en het marineren zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Je kunt het vlies verwijderen door de botte kant van een gewoon mes tussen het vlies en het bot aan de dikke zijde van de sparerib te wurmen. Als dit gelukt is, dan kun je het vlies van de botten aftrekken richting het smalle deel.

Meng voor de marinade de ketjap, knoflook en gemberpoeder. Wrijf hier de spareribs goed mee in aan beide zijden. Dek af en laat een dag in de koelkast marineren.

Verwarm de volgende dag de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of folie.
Smeer de spareribs nog een keer goed in met de marinade en leg de spareribs met de botjes naar beneden op de bakplaat. Bak de spareribs een uur in de oven. Besprenkel tussendoor nog 1 á 2 keer met de marinade. Verhoog na een uur de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak de spareribs nog een half uur onder de grill.

Indische spareribs met koolsalade - www.desmaakvancecile.com

Maak ondertussen de koolsalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine witte kool
  • grote winterwortel
  • 1 á 2 el mayonaise
  • 1 á 2 el crème fraîche
  • sap en rasp van een halve citroen

Verwijder van de witte kook de buitenste bladen en verwijder de harde delen. Snij de witte kool en wortel in dunne reepjes, ik deed dit met behulp van een keukenmachine.
Dit kan ook met een mandoline

Meng de mayonaise, crème fraîche, citroensap en -rasp door de salade. Breng op smaak met zout en peper. Voor een gezondere salade vervang je de mayonaise en crème fraîche voor Griekse yoghurt.

Serveer de salade bij de spareribs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...