Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

24 september 2015

Pindasoep, een eerbetoon aan Miss Fromage

Soms zijn er berichten die je extra raken en waar je dagen daarna nog mee in je hoofd blijft rondlopen. Zo ook het bericht dat Ursula van het foodblog Miss Fromage is overleden. Ik kende Ursula niet persoonlijk maar virtueel hadden we wel eens contact. Zulke berichten zijn natuurlijk altijd tragisch, maar het feit dat ze ook foodblogger was en ook een gezin met jonge kinderen had, maakt dat het me extra raakte. Het zet je aan het denken. Wat een leegte zal ze achterlaten. Deze blogpost is een eerbetoon aan Ursula. Ik wens haar man Twan en zoons Ties & Noud, haar familie, vrienden en dierbaren heel veel sterkte met dit grote verlies. Rust zacht lieve Ursula.

pindasoep - www.desmaakvancecile.com

Ursula schreef over deze pindasoep op haar blog:
Gezellig eten zo'n pindasoep met allemaal schaaltjes met extraatjes op tafel. Op de foto zie je een 'aangeklede' soep, maar in real life zet ik de pan op tafel, mag iedereen zijn eigen eitje pellen en schept iedereen naar eigen smaak extra ingrediënten in de soep. Zet er gerust meer schaaltjes bij, bijvoorbeeld met taugé, gesmoorde prei of paprika. De cassave kan je vervangen door kroepoek.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl (masala)kerrie
  • 2 cm verse gember, geschild & geraspt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 el pindakaas 
  • 4 hard gekookte eieren, gehalveerd
  • 1 kopje (zilvervlies)rijst
  • 2 lente uitjes, in ringen

Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de kerrie, gember toe en roer door. Bak de knoflook nog even kort mee voordat je de bouillon toevoegt.

Meng een halve soeplepel met de pindakaas en roer los en voeg bij de soep.

Kook de rijst beetgaar en verdeel over 4 soepborden. Schenk de soep erover en garneer met ei en lente uitjes.

Serveer de soep met kipsaté en cassave of kroepoek.
Met wat sambal kan je de soep wat pittiger maken.


Dit is een recept van Miss Fromage 






4 opmerkingen:

  1. Ja wat vreselijk he. Ik kende Ursula wel. Ze is ooit bij ons geweest op een workshop en daarna ben ik haar nog twee keer elders tegengekomen. Heel tragisch. En een fijn eerbetoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie dit zojuist pas. Was beste vriendjes met Ursula. Erg mooi dat je dit zo gedaan hebt. Twan en de kindjes maken het naar omstandigheden goed. Groetjes Anouk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Anouk, wat fijn dat je een berichtje achter laat. Goed te horen dat het met Twan en de kinderen naar omstandigheden goed gaat. Hoe gaat het met jou? Je zult je vriendin wel enorm missen. Wij eten regelmatig haar pindasoep en dan denk ik altijd even aan haar en tel ik mijn eigen zegeningen. Liefs Cécile

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...