Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

24 november 2016

Review: Feest voor iedereen incl. recept

Zoals ik in de header van mijn blog schrijf, is samen culinair genieten een onmisbaar ingrediënt van geluk. Maar wat doe je als één of meerdere tafelgenoten een voedselallergie, intolerantie of andere specifieke dieet wensen heeft?  In het boek Feest voor iedereen laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen.

Review: Feest voor iedereen incl. recept - www.desmaakvancecile.com

Haar idee is simpel; modulair koken. Je gebruikt een basisrecept dat kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten, zodat iedereen kan genieten van dezelfde maaltijd.

Alexandra begint haar boek met haar foodfilosofie: geniet, zoek de balans, alles met mate, gooi zo min mogelijk weg en gebruik minimaal bewerkte producten. Ik kan mij hierin helemaal vinden, jij ook?
In haar boek vind je vervolgens een aantal erg handige en lekkere basisrecepten en heel fijn is dat ze uitgebreid aandacht besteed aan alternatieven waar je een aantal producten door kan vervangen.
En dan begint het feest. Per hoofdstuk geef ze tips hoe je een feestje organiseert, hoe je een menu op kunt bouwen en welke recepten je zou kunnen serveren voor vroege feestjes, kleine feestjes, grote feesten, buiten feesten, wilde feesten en cocktail party's.
Wat dacht je bijvoorbeeld van havermeelblini's met verschillende toppings, roodlofschuitjes met bloemkoolrijst, linzen, avocado & dukkah of een overheerlijke vispastei?

Een heerlijk boek, met lekkere recepten voor iedereen met of zonder allergieën en/of dieetwensen en voorzien van prachtige foto's.

Het was dan ook moeilijk kiezen welk recept ik eerst zou maken uit het boek, maar de boekweit-amandelontbijtkoek bleef maar in mijn hoofd zitten. Alexandra serveert hem met noten en zaden, maar omdat ik onze oudste dochter ook een stukje mee naar school wilde geven heb ik deze achter wegen gelaten. En wat ben ik blij dat ik deze ontbijtkoek als eerste gemaakt hebt! Damn wat is hij lekker. Je blijft er van eten. Eenmaal gemaakt, koop je nooit meer ontbijtkoek in de winkel!

Ingrediënten:

  • 6 medjoul dadels, ontpit
  • 100 gram ongezoete appelmoes*
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 4 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml ahornsiroop*
  • 50 gram kokosolie, gesmolten
  • 150 ml (plantaardige) melk
Topping
  • 1 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop*
  • 100 gram ongezouten noten en zaden, gehakt (bijv. walnoten, amandelen, pompoen- en zonnebloempitten, boekweit)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maal de dadels met de appelmoes fijn in een keukenmachine tot een grove pasta.
Voeg de pasta toe aan de overige ingrediënten, op de melk na. Meng met elkaar en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer door tot een glad beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en of vet de cakevorm goed in. Verdeel het beslag over de cakevorm.

Als je de cake wil voorzien van een notentopping, smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg de ahornsiroop en het notenmengsel toe en roer even door. Verdeel het notenmengsel over het beslag in de cakevorm.

Bak de cake in circa 35 á 40 minuten gaar in de oven.
De cake is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.

* je kunt de appelmoes ook vervangen door 1 banaan
* je kunt de ahornsiroop ook vervangen door rauwe honing

Ik kreeg een review exemplaar opgestuurd van Fontaine Uitgevers . Deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.


Feest voor iedereen
Alexandra Besel
Fontaine Uitgevers
€19,95

1 opmerking:

  1. Hallo! Ben blij dat dit recept erbij staat, de lekkerste ontbijtkoek die we hier ooit proefden! En ik heb in ieder geval 1 lastige eter... �� Het boek heb ik al n tijdje in huis en kan t aanraden: heel veelzijdig en origineel. Ook voor als je niet te maken hebt met allergie of intolerantie! En het is makkelijk geschreven, geen pretenties. En mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...