Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

25 november 2016

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - een terugblik

Inmiddels ben ik alweer een week klaar met mijn 28 daagse detox en heb ik alles wat ik tijdens de detox even liet staan alweer geproefd. In deze blogpost blik ik terug hoe het tijdens de detox is gegaan, wat het mij heeft opgeleverd en wat mijn goede voornemens zijn. Lees je mee?

in 28 dagen van gifbelt naar tempel - een terugblik - www.desmaakvancecile.com

Startmoment
Jacqueline adviseert om je 28 daagse detox avontuur te starten op maandag zodat je in het weekend alvast de voorbereidingen kan treffen, alle boodschappen voor de week in huis kan halen en eventueel al wat voor kan koken. Enerzijds is dit heel handig in een druk werkschema, maar wat ik ervaren heb is dat ik de eerste dagen toch wat afkick verschijnselen had in de vorm van moeheid en flinke hoofdpijn. Ik was dan ook blij dat ik het in het weekend rustig aan kon doen en zou daarom de volgende keer ook op vrijdag starten zoals ik dit keer deed.

Rust
Waar ik ook blij om ben is dat ik de detox had gepland in een rustige maand met weinig gezellige afspraken, ook in het weekend. Ik heb toch gemerkt dat het lastiger wordt op het moment dat iedereen om je heen bijvoorbeeld gezellig aan het borrelen is. Met het laten staan van de alcohol heb ik dan niet zo'n probleem, maar met de bitterballen wel ;)-

Goed vol te houden
Al met al is mij de detox alles meegevallen en kon ik als snel merken dat ik meer energie kreeg.
Natuurlijk zaten er moeilijke momenten tussen en bleef ik af en toe de zin in zoet houden, maar al met al was het goed vol te houden en heb ik heerlijk gegeten.

Wat heeft het mij opgeleverd?

 • Meer energie
 • fitter op staan
 • stok achter de deur om nog gezonder te gaan eten
 • ik ben ruim 2 kg lichter.

Wat zou ik de volgende keer anders doen?
De volgende keer is het misschien goed om een maandje al het zoet te laten staan, dus ook geen vervangers zoals rauwe honing, om helemaal van mijn zoete carvings af te komen.

Ondanks de Jacqueline aangeeft dat psylliumvezels een essentieel onderdeel van de detox zijn, zal ik ze niet meer nemen. Bij het innemen moet ik kokhalzen en ik heb niet het idee dat mijn stoelgang er beter van werd. (was dus al goed)

Goede voornemens
 • Alleen in het weekend suiker eten
 • Alleen in het weekend alcohol drinken (deed ik al en laat het ook steeds vaker helemaal staan)
 • Minder vlees eten en alleen vlees van de slager. (deed ik al en ga ik mee door)
 • Varkensvlees geheel laten staan omdat ik hier last van mijn maag van krijg
 • Minder brood eten en meer salades tijdens de lunch (deed ik al en ga ik mee door)
 • Zonder pakjes en zakjes blijven koken
 • Cola ligth nog maar heel af en toe drinken
 • Jaarlijks een detox maand inplannen
Afgelopen week
Afgelopen week heb ik alles wat ik tijdens de detox even liet staan weer geproefd.
Het glaasje wijn kwam goed aan, ik had binnen now time een gezonde kleur op mijn gezicht dus ik heb het ook maar bij 2 glazen gehouden. De eerste keer dat ik suiker at kreeg ik daarna een enorme suikerdip en was erg moe. Dit doet dus echt wat met mijn lijf en daarom wil ik door de weeks geen suiker eten. Omdat ik vind dat je ook moet genieten in het leven, gun ik het mijzelf in het weekend wel. Voor de rest heb ik geen last gehad dat ik weer vlees, gluten of Griekse yoghurt heb gegeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...