Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

28 oktober 2016

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 1

De eerste week zit erop en is mij erg mee meegevallen!
Zaterdagavond (dag 2) had ik flinke hoofdpijn en ben ik lekker vroeg naar bed gegaan. Zondag en maandag een klein beetje hoofdpijn en voor de rest van de week voelde ik mij goed.
Ik heb lekker gegeten, geen honger gehad en weinig carvings naar zoetigheid gehad. Alleen woensdagavond (dag 6) na het sporten. Ik bleef maar zin in iets zoets houden, maar ik heb er niet aan toe gegeven omdat één van de doelstellingen van deze detox voor mij is om af te kicken van de suiker. Ik heb daarom ook bewust deze week weinig zoet gegeten.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 1 - www.desmaakvancecile.com


Naast dat ik mijn eetpatroon heb aangepast (zie vorige blogpost), heb ik ook een aantal andere rituelen aan de dag toegevoegd.

Citroenwater
Dagelijks begin ik mijn dag met een groot glas warm water met daarin het sap van 1/3 citroen. Ik drink dit met een rietje om mijn tandglazuur niet aan te tasten. Zo'n glas zal nooit mijn favoriet worden, maar met het sap van 1/3 citroen is het wel te drinken.Volgens Jacqueline heeft het de volgende voordelen om dagelijks te beginnen met een glas citroenwater;
  • citroenen zijn vitamine en mineralenbommetjes
  • citroensap ondersteunt je spijsvertering en zorgt dat gifstoffen makkelijker worden afgevoerd
  • citroensap ondersteunt je lever, die zorgt voor het schoonmaken van je lichaam
  • citroenen bevatten antioxidanten die reinigend zijn voor je bloed
  • het geef je energie
  • je lichaam heeft veel water nodig, daarom is het goed om je dag hiermee te beginnen.

Droogborstelen
Voordat ik ga douchen borstel ik mijn huid met een speciale borstel. Mijn man zei van het weekend al gekscherend toen hij mijn rug borstelde 'paardje van me'. Door je huid te borstelen stimuleer je de doorbloeding en je lymfesysteem en het ondersteunt bij het afvoeren van afvalstoffen. Je huid zal er van gaan stralen (doe het denk ik nog te kort om verschil te zien). Benieuwd hoe het droogborstelen in zijn werk gaat? Op YouTube kun je filmpjes vinden onder 'dry brushing'. Soms borstel ik mijn huid in de avond als ik 's ochtends weinig tijd heb.

Thermotherapie
Recent was in het nieuws dat het verstandig is om je douchesessie af te sluiten met een koude douche. Dit zou je weerstand verhogen. Jacqueline adviseert ook om dit te doen. Ze schrijft in haar boek dat je thermotherapie kunt zien als yin en yang. Je lichaam heeft beide nodig om in balans te zijn. Warmte zorgt voor het verwijden van de aderen, ontspanning van de spieren en een goede doorbloeding. Kou doet hetzelfde maar dan op een andere manier. Je lichaam wordt hierdoor intern gemasseerd en kan beter haar temperatuur reguleren.
Voor de detox ben ik al begonnen om mijn douchesessie af te sluiten met een koude douche. Als je het langzaam opvoert is het steeds beter vol te houden, maar ik kijk er dagelijks nog steeds niet naar uit. Ik wissel warm en koud dus dan ook niet af, maar eindig met een koude douche. En doe dit zeker geen paar minuten zoals in het boek geadviseerd wordt!

Psylliumvezels en parasietkuur
Voor het slapen gaan neem ik psylliumvezels. Ik doe dit op advies van Jacqueline 's avonds omdat je darmen 's nachts vooral aan het werk zijn. Het lukt me helaas niet om deze met water in te nemen (ga ik van kokhalzen) dus ik neem het in met een klein beetje troebele appelsap zonder toevoegingen en daarna 2 glazen water. Psylliumvezels zorgen dat je darmen extra aan het werk worden gezet zodat je van binnen goed gereinigd wordt.
Daarnaast heb ik een parasietkuur gekocht. Als ik dan toch met een grote schoonmaak bezig ben, dan doen we het maar gelijk goed toch? Geen idee of ik parasieten in mijn lichaam heb, maar aangezien de kuur op basis van kruiden is kan het geen kwaad lijkt me. En ik eet toch regelmatig rauw vlees en vis, dus je weet maar nooit....

Veel drinken
Van nature drink ik veel te weinig. Dus dit is echt een aandachtspuntje voor mij tijdens de detox.
Het is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen en bij het innemen van psylliumvezels om verstoppingen te voorkomen. Ik dronk deze week veel (mineraal) water, thee (rooibos, munt en verveine) en groentesap. En bij het innemen van de psylliumvezels dus een klein beetje troebele appelsdap.

Benieuwd wat ik afgelopen week gegeten heb? Van een aantal gerechten heb ik het linkje naar het recept gedeeld.

Eetdagboek week 1:

Dag 1
Ontbijt: een schaaltje geitenyoghurt met blauwe bessen en boekweit chocolade granola
Tussendoor: een glass of fresh
Lunch: een kop prei-courgettesoep met 2 geitenkaasmuffins
Tussendoor: een handje boerenkoolchips
Diner: zoete aardappelfriet met mayonaise en een artisjok met tomatendip

Dag 2
Ontbijt: 4 havermoutpannenkoekjes met zomerfruit
Tussendoor: een glass of fresh
Lunch: 2 rijstwafels met hummus & tomaat en een haring met uitjes
Tussendoor: 1 appel en een paar groene olijven
Diner: salade van spinazie, avocado, kiemen, zonnebloempitten, warm gerookte zalm en een klein beetje olijfolie

Dag 3
Ontbijt: appel met kaneel en havermoutcrumble uit de oven met 2 flinke el kokosyoghurt
Lunch: tomaten-geitenkaas frittata met rucola
Tussendoor: een glass of fresh en een handje amandelen
Diner: met garnalen gevulde inktvis in tomatensaus en een gemengde salade met avocado en tomaat

Dag 4
Ontbijt: een schaaltje kokosyoghurt met blauwe bessen en boekweit-chocolade granola
Lunch: regenboogsalade (zonder linzen)
Tussendoor: een glass of fresh en een paar stukjes komkommer en paprika
Diner: Singaporese rijstnoedels (met bruinerijstnoedels en zonder tofu)
Tussendoor: een appel

Dag 5
Ontbijt: een schaaltje kokosyoghurt met blauwe bessen en boekweit-chocolade granola
Lunch: 2 boekweitwraps met avocodo, rode ui, kiemen, gerookte zalm, geitenkaas en tomaat
Diner: Nasi van zilvervliesrijst met homemade kruiden, groenten, en een gebakken ei
Tussendoor: een appel

Dag 6
Ontbijt: 2 plakken ontbijtcake (gemaakt van ongezoete appelmoes, havermoutmeel, blauwe bessen en pecanoten)
Lunch: salade van flageolets, bosui, tomaat, komkommer, avocado, geiten feta, een beetje olijfolie en op smaak gebracht met wat kruiden.
Tussendoor: een glass of fresh
Diner: glutenvrije pasta met gegrilde groenten, pijnboompitten en pesto

Dag 7
Ontbijt: een schaaltje kokosyoghurt met blauwe bessen en boekweit-chocolade granola
Lunch: salade van linzen, gegrilde groenten, tomaat, rucola, blauwe geitenkaas en een beetje olijfolie
Tussendoor: een sapje van spinazie, wortel, appel en een beetje citroen
Diner: een kop spinaziesoep met een beetje geitenbrie en een boekweitwrap met avocado, rode ui, tomaat, kiemen, gerookte zalm en geitenkaas

Tips:
- Bij de AH verkopen ze grote zakken bosbessen en zomerfruit in de vriezer. Je haalt je portie eruit en het is zo ontdooid.
- Ik gebruik de groente bouillon van Your organic Nature. Hier zit geen gist en suiker in. O.a. te koop bij Eco Plaza. Lost wel wat lastig op in kokend water. Dus als iemand nog een tip heeft voor een andere goede bouillon, graag!
- Persoonlijk vind ik geitenyoghurt niet lekker. Als alternatief heb ik kokosyoghurt gevonden van Abbot Kinney. Niet goedkoop maar wel lekker.
- ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar je schijnt ook zelf je kokosyoghurt te kunnen maken door 200 ml kokosmelk, het sap van een halve citroen en 2 á 3 tl arrowoot te mengen en aan de kook te brengen. Laat dit afkoelen en zet het daarna minimaal 45 min. in de koelkast en klaar is je kokosyoghurt.
- Gek op blauwe kaas? Probeer eens de blauwe geitenkaas van Bastiaansen.
- Ons smaakte deze glutenvrije pasta erg goed.
- Ga je een bestelling bij Iherb doen? bestel dan ook deze heerlijke kruiden, deze bruine rijstnoedels, deze glutenvrije sojasaus en deze rauwe honing.
- wil je een bestelling bij Iherb doen maar ben je bang voor hoge invoerkosten? Ik bestelde samen met een vriendin e.e.a. voor circa €60 en moesten €5 aan invoerkosten betalen. Viel ons reuze mee.
- Persoonlijk vind ik het handig om een aantal sapjes te gelijk te maken en in te vriezen. Samen met een vriendin bestelde ik deze handige BPA vrije flesjes van 330 ml. Je kunt ze hergebruiken.
- zelf maken is uiteraard beter, maar deze mayonaise en mosterd is toegestaan tijdens de detox.
- voor het persen van mijn citroensap maak ik elke dag met veel plezier gebruik van deze handpers. Ik kocht hem ooit bij de Bijenkorf.
- Voor het maken van de groentesap gebruik ik een sapcentrifuge die ik vorig jaar op de kop tikte via Marktplaats omdat we een nieuwe citruspers nodig hadden (is een 2 in 1 apparaat). Een slowjuicer schijnt beter te zijn, maar hier kom ik ook mee uit de voeten. Alleen spinazie gaat wat lastiger en je moet de centrifuge een aantal keer legen tussen het persen door.
- wil je het verschil tussen een sapcentrifuge, slowjuicer en blender zien? Bekijk dan eens dit filmpje.
- De jojoba olie (om je huid mee in te smeren) van het Blauwe Huis vind ik persoonlijk erg fijn. Je koopt hem o.a hier. Dit merk wordt o.a. aanbevolen door dermatologe dr. Jetske Ultee. Op haar advies droogborstel ik mijn gezicht en decolleté ook niet omdat je hiermee de huid kan beschadigen (de huid in deze gebieden zijn erg dun en gevoelig)


Nog even voor de duidelijkheid: ik word NIET gesponsord om deze detox te doen of producten aan te bevelen. Ik doe dit geheel vrijwillig en als ik een product aanbeveel doe ik dat omdat ik hierover enthousiast ben.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - de aftrap
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 2
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 3
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 4
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - een terugblik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...