Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

21 oktober 2016

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - de aftrap

Al een tijdje speel ik met de gedachte om 28 dagen te gaan detoxen aan de hand van het boek van Jacqueline van Lieshout. Ik hoor je denken; je hebt toch al eens een detox gedaan en dat vond je toch helemaal niks? Dat klopt en toch kies ik er voor om het toch nog eens te proberen.De reden is dat ik veel enthousiaste verhalen hoor over deze detox en dat men zich echt beter voelt na 28 dagen en dat wil ik ook. De afgelopen jaren heb ik twee keer narcose ondergaan en diverse medicijnen moeten slikken. Daarnaast is mijn energie niveau helaas niet meer wat het geweest is. Ik kan mij niet heugen dat ik fit m'n bed uitstapte. Tijd voor een grote schoonmaak van mijn lichaam! Een maandje vakantie voor je lijf zoals Jacqueline het noemt en je systeem ontlasten. En gelukkig mag je daar gewoon lekker bij eten en niet alleen maar sapjes bij drinken.

Tijdens de detox mag ik genieten van de volgende producten:
 • groenten
 • fruit
 • glutenvrije granen
 • ongebrande noten (behalve pinda's)
 • zaden
 • kiemen
 • zilvervliesrijst
 • aardappels in schil
 • eieren
 • vis en schaaldieren
 • geiten- en schapenzuivel
 • peulvruchten
 • sojabonen, gefermenteerde (glutenvrije) sojaproducten (geen soja) 
 • Keltisch-, Hymalaja- of zeezout (geen keukenzout)
 • Rauwe honing (met mate)
 • (koolzuurhoudend) water, verse groente- en vruchtensappen en kruidenthee (groene thee met mate)

Daarnaast zal ik dagelijks psylliumvezels nemen om mijn darmen te reinigen, slik ik een multi vitamine en maakt een parasietenkuur onderdeel uit van deze detox.

Voordeel is dat ik geen koffie drink en de laatste jaren weinig alcohol heb gedronken, dus dat verwacht ik niet te missen. Met geen vlees verwacht ik ook niet zoveel moeite te hebben, op mijn wekelijkse broodje filet american in het weekend na. Brood eet ik de laatste jaren al een stuk minder, uit pakjes en zakjes kook ik niet, dus appeltje eitje zal je zeggen.
Het meeste zie ik op tegen geen suiker eten. Ik eet niet gigantisch veel suiker, maar ik eet wel dagelijks (natuurlijke)suikers. Bij de vorige detox heb ik echt last gehad van geen suiker eten. Ik had zin in zoet, had hoofdpijn en was moe. Klinkt wat heftig, maar ik kan niet ontkennen dat ik toch enigszins verslaafd ben aan suiker. Om de zin in zoet te compenseren, drink ik dagelijks een blikje cola light. Een hele slechte en ongezonde gewoonte. Tijdens mijn zwangerschap ben ik hier netjes mee gestopt. Dronk ik alleen in het weekend af en toe een blikje, om vervolgens na m'n zwangerschap er toch weer mee te beginnen. Stom!

Vandaag begin ik met mijn detoxavontuur. Ik heb er voor gekozen om op deze dag te beginnen en niet op maandag omdat ik dan deze 28 dagen het beste in kan plannen.
Jacqueline adviseerde 10 dagen af te bouwen, dit is helaas niet volledig gelukt door de herfstvakantie. Hopelijk krijg ik niet al te veel last van ontwenningsverschijnselen.

De reden waarom ik denk dat deze detox mij beter af zal gaan dan de vorige:
 • ik ben beter voorbereid
 • ik heb meer tijd omdat ik nog verlof heb
 • ik zit lekkerder in mijn vel
 • de nuchtere kijk van Jacqueline past beter bij mij
Het doel van deze detox is voor mij om mij na 28 dagen energieker en fitter te voelen en afgekikt te zijn van de suiker. Mooie bijkomstigheid zou zijn als ik (een deel van) mijn laatste zwangerschapskilo's kwijt raak.

Wekelijks zal ik jullie een update geven hoe het gaat en mijn eetdagboek met jullie delen.
Mocht je nog tips of lekkere detox recepten hebben, dan hoor ik het graag!


Nog even voor de duidelijkheid: ik word NIET gesponsord om deze detox te doen, ik doe dit geheel vrijwillig.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 1
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 2
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 3
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - week 4
In 28 dagen van gifbelt naar tempel - terugblik


4 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd naar je bevindingen! Alleen sapjes is zooooo stom😉, dit ziet er acceptabel uit. Succes!
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Lynda! Nee, alleen maar sapjes is echt niet vol te houden. Daar begin ik niet eens aan ;)-

   Verwijderen
 2. Ik ben afgelopen maandag begonnen. Na 2 dagen vreselijke hoofdpijn ben ik nu erg enthousiast. Ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je me gaat volgen Marian en dat jij ook bent begonnen! Goed te horen dat je nu erg enthousiast bent. Mocht je nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...