Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

19 oktober 2016

Review eetkalender incl. recept

Met veel plezier maken we regelmatig gebruik van het boek 'Mag ik nog een hapje' van Francesca van Berk. Ik keek dan ook uit naar haar tweede eetkalender. Ook voor 2017 heeft ze weer een prachtige kalender gemaakt voor het hele gezin.Een handige kalender voor iedereen die wel wat extra inspiratie kan gebruiken voor doordeweekse maaltijden. De kalender bevat ruim 200 recepten met foto. Per week geeft Francesca een voorstel voor een weekmenu incl. handig boodschappenlijstje. Per maand krijg je een handig overzicht welke producten in het seizoen zijn en Francesca haar recepten sluiten hierbij aan zodat je met de seizoenen mee kan koken. Op vrijdag is het standaard kliekjesdag. Een goed initiatief om voedselverspilling tegen te gaan en de koelkast leeg te maken.

Kortom een kalender met daarin voor elk wat wils zodat je nooit meer zonder kookinspiratie komt te zitten. Klik hier om een klein kijkje in de kalender te nemen en zet hem alvast op je verlanglijstje voor de feestdagen of geef hem iemand anders cadeau. Succes verzekerd!

Bladerend door de kalender stuitte ik op het recept voor andijviestamppot met kerrie-uitjes. Een heerlijke herfstmaaltijd met een leuke Francesca twist. De andijvie, die ik dit weekend samen met onze kleuter oogstte uit de moestuin van haar oma, kwam hierbij goed van pas.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 500 gram andijvie, gesneden
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 tl suiker
  • 3 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • scheutje warme melk
  • klontje boter
  • 1 rookworst

Kook de aardappels gaar in 15 á 20 minuten.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de uien en paprika zacht. Zet het vuur iets lager en voeg de suiker toe. Blijf bakken totdat de ui en paprika licht karameliseert en voeg daarna de kerriepoeder toe. Schenk er eventueel 1 el water bij als het te droog wordt.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de aardappels af en stamp fijn met een scheutje warme melk en een klontje roomboter. Roer de andijvie erdoor en breng op smaak met zout en peper. 

Serveer de andijviestamppot met de kerrie-uitjes en rookworst. Maak er eventueel wat jus bij.


Ik kreeg een review exemplaar opgestuurd van uitgeverij A.W. Bruna. Deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke mening.

Francesca van Berk
Uitgeverij A.W. Bruna
€19,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...