Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

31 oktober 2016

Chocoladecake

Begin er echt lol in te krijgen om recepten te bedenken waarvan ik kan genieten tijdens mijn detox. Deze chocoladecake is daar een goed voorbeeld van. In de Italiaanse keuken wordt kastanjemeel regelmatig toegepast. Castagnaccio is daar een goed voorbeeld van, een echte klassieker. Kastanjemeel is lichtzoet van smaak, glutenvrij en perfect om mee te bakken. Kastanjemeel combineert ook goed met cacao en zo kwam ik op het idee om deze cake te maken. Een beetje smeuïg door de rijstolie. Deze kun je uiteraard ook vervangen voor een milde olijfolie of kokosolie.

chocoladecake - www.desmaakvancecile.com


De hele week had ik mij er al op verheugd om zaterdagavond lekker op de bank te kruipen met een dekentje, een warme kop thee en een lekker stukje chocoladecake kijkend naar een leuke film terwijl manlief de hort op is. Toen ik zaterdag einde middag terug kwam van een bezoekje aan de Ikea, waar ik eerst met dochterlief en een vriendinnetje 20 minuten in de rij had gestaan voor de ballenbak (ik had het ze nu eenmaal beloofd) en thuis komend er achter kwam dat ik het belangrijkste wat ik moest hebben vergeten was (zal het de leeftijd zijn...) had ik eigenlijk geen zin meer om de keuken in te duiken. Maar ik had wél zin in deze cake. Dus er zat maar één ding op, bakken maar. Fijne is dat deze cake zo gemaakt is en 's avonds heb ik heerlijk zitten smullen van 2 stukjes cake (ssst niet verder vertellen).

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 225 gram ontpitte medjoul dadels
  • 50 gram rauwe cacaopoeder
  • 125 ml kokend water
  • 2 tl vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 150 ml rijstolie
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram kastanjemeel
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mochten je dadels niet echt zacht zijn, zet ze even in een schaaltje kokend water om wat zachter te worden.  Vet ondertussen een cakevorm in en zet alle ingrediënten klaar.

Voeg de cacaopoeder toe aan het kokende water en roer goed door totdat er geen klontjes meer in zitten. Voeg de vanillepoeder toe en roer door het chocolademengsel.

Pureer de dadels in een keukenmachine tot een gladde puree. Voeg de eieren en de olie toe en draai tot een luchtig mengsel. Voeg het chocolademengsel toe.

Meng de bakpoeder met de amandel- en kastanjemeel en voeg een snuf zout toe. Meng tot slot met het vochtige mengsel en maak er een glad beslag van.

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in circa 30 minuten gaar in de oven.

Je kunt controleren of de cake gaar is door met een saté prikker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Geniet ervan!

Je kunt de cake ook goed in plakjes invriezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...