Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

5 juni 2013

yoghurt- blauwe bessen snoepjes

Blauwe bessen behoren tot de zogenaamde superfoods. Anthocyanine, de stof die de bosbes zijn blauwe kleur geeft, werkt ontstekingsremmend, anti- verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten. Er schijnen maar weinig voedingsmiddelen te bestaan die meer anti-oxidanten bevatten dan blauwe bessen. Goed om te weten is dat de gezonde eigenschappen van blauwe bessen helaas snel achteruit gaan door verhitting en/of als je blauwe bessen combineert met suiker.

Door blauwe bessen te dopen in yoghurt en even in te vriezen, krijg je heerlijke gezonde yoghurt-blauwe bessen snoepjes. Een gezond tussendoortje, vooral op een mooie zomerse dag, waar hopelijk nog veel van komen gaan deze zomer!

Je kunt bosbessen uiteraard ook vervangen voor andere fruitsoorten. Ik heb Griekse yoghurt gebruikt omdat deze wat dikker is dan normale yoghurt en makkelijker aan de bessen blijft plakken. Aan de yoghurt heb ik een beetje vanille extract toegevoegd, maar je kunt dit ook weglaten of iets anders aan toevoegen om een extra smaakje toe te voegen. Bijv. honing of geraspte biologische limoen of citroenschil.

de Smaak van Cécile

Ingrediënten:

  • blauwe bessen, eventueel bevroren

  • griekse (0%) yoghurt

  • vanille extractMeng het vanille extract met de yoghurt en meng met de blauwe bessen.
Haal de bessen met een cocktailprikker uit de yoghurt en spreid op een plaat of bord, bekleed met bakpapier, dat in de vriezer kan.

Leg minimaal een uur in de vriezer zodat de yoghurt hard kan worden. Daarna kan je de bosbessen in een bakje of zakje in de vriezer bewaren. Haal voor gebruik een aantal snoepjes uit de vriezer en laat een klein beetje ontdooien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...