Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

4 juni 2013

Risotto met asperges & gepocheerd ei

Ik ben zo gek op asperges dat we ze in de aspergetijd bijna wekelijks eten. Risotto en ei vind ik ook heerlijk, dus voor mij de ultieme combinatie!

de Smaak van Cécile

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram witte asperges

  • 150 gram risotto rijst

  • 1 glas droge witte wijn

  • 1 liter groente- of kippenbouillon

  • 2 eieren, op kamertemperatuur

  • 1 handje verse basilicum

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaasSchil de asperges en snijd de uiteinden eraf en gooi deze weg. Snijd de aspergepunten op een lengte van circa 5 cm af en snijd de stelen in dunne plakjes.

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de risotto glazig. Schep de aspergeplakjes erdoor heen en blus af met de wijn. Laat de wijn al roerend verdampen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De bouillon dient bijna opgenomen te zijn, voordat je nieuwe toevoegt. Blijf bij de risotto en roer regelmatig door.

Kook de aspergepunten 5 minuten in kokend water en laat ze nog 10 minuten na garen.

Om de eieren te pocheren breek je de eieren één voor één in een apart kopje. Breng in een pan water bijna aan de kook met wat zout. Draai met een spatel een kolkje in het water. Laat de eieren afzonderlijk voorzichtig in het water glijden en laat het eiwit stollen in 3 minuten, zodat de dooier zacht blijft. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water. En herhaal de stappen voor het andere ei. Door een kolkje in het water te maken draait het eiwit mooi om het eigeel heen.

Roer als de risotto gaar is voorzichtig 2/3 van de Parmezaanse kaas door de risotto.

Schep de risotto in een schaal en garneer met de rest van de kaas en basilicum. Leg de aspergepunten en de gepocheerde eieren erop en serveer.

Klik hier voor een mooi stap voor stap filmpje 'basis technieken risotto maken' van collega blogger Sabine van OhMyFoodness.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...