Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

3 juni 2013

Cupcakes met mascarpone-lemon frosting

Voor de verjaardag van onze dochter had ik voor de kinderen cupcakes met fondant gemaakt. Voor de volwassenen maakte ik deze cupcakes met mascarpone-lemon frosting.

de Smaak van Cécile

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 150 gram roomboter

  • 150 gram suiker

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 eieren

  • 3 el melk

  • 200 ml slagroom

  • 190 gram mascarpone

  • 2 el lemoncurd

  • 2 el poedersuikerVerwarm de oven voor op 170 graden.

Vul een muffinbakblik met papieren bakvormpjes.

Zorg dat de boter, eieren en melk op kamertemperatuur zijn om een luchtig beslag te krijgen.

Klop de boter romig en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Voeg als de boter en de suiker goed is gemengd de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens beetje bij beetje het bakmeel. Voeg tot slot de melk toe.

Vul de papierenbakvormpjes met 1 el beslag, totdat ze tot 2/3 vol zijn zodat ze na het rijzen in de oven niet boven het papierenbakvormpje uitsteken. Zo kan je ze mooier versieren.

Bak de cupcakes circa 30 min. in de oven. Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door met een sateprikker in het midden van de cup cakes te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cupcakes gaar.

Haal ze uit de oven. Laat 1 min. afkoelen in het bakblik en haal daarna de cupcakes uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster.

Mochten de cupcakes toch een beetje boven het vormpje uitsteken, dan kan je ze eventueel een beetje aandrukken met je hand als ze net uit de oven komen of er even een snij plankje op zetten.

Mix de mascarpone, lemoncurd en poedersuiker in een vetvrije kom. Klop in een andere vetvrije kom de slagroom stijf. Mix de geklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone-lemon crème.

Vul een spuitzak met spuitmondje met de frosting en maak er mooie toefjes van op de cupcakes. Begin recht in het midden, trek gelijk een streep naar buiten en draai de frosting om de cupcake heen en eindig weer in het midden. Oefening baard kunst! Versier eventueel met eetbare versiersels (de hartjes heb ik gekocht bij de Hema)

Je kunt de cupcakes zonder frosting in een trommel prima een dag bewaren, maar ze zijn lekkerder als je ze op de dag zelf op eet. Maak de frosting pas op de dag zelf.

Klik hier voor een mooi overzicht van collega blogger Laura van Laura's Bakery met daarin het effect van verschillende spuitmondjes uitgelicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...