Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

15 juli 2013

Mercat

Met een vriendin, die over was uit het buitenland, heb ik gezellig en lekker bij het Spaanse/Catelaanse restaurant Mercat in Club Panama in Amsterdam gegeten.


de Smaak van Cécile

Mercat betekend markt in het Catelaans. De aankleding van de grote, hoge ruimte is hier ook op geïnspireerd. Buiten is een heerlijk terras. Enige minpuntje is het uitzicht op de trein, maar daar kun je met je rug naar toe gaan zitten. Wij hebben overigens geen hinder qua geluid ondervonden van de treinen toen wij er waren.
De bediening was vriendelijk en het eten erg lekker en betaalbaar. Op de kaart vind je diverse tapas, hoofdgerechten en paella.

de Smaak van Cécile

We borrelden eerst lekker met loungekussens in de zon in het gras met de witte huiswijn en pan tumaca (gegrild brood met tomaat & knoflook). Als hoofdgerecht bestelden we op het terras paella met kip, schelp- en schaaldieren en inktvis. Heerlijk, zoals ik hem in Barcelona ook heb gegeten maar dan rijk gevuld!

de Smaak van Cécile

Elke laatste woensdag van de maand kun je voor €25 bij Mercat genieten van live Spaanse muziek, sangria bij ontvangst en onbeperkt paella. Aan het einde van de avond krijg je een limited edition Mercat tas mee naar huis.

Een leuke ontdekking in Amsterdam en een aanrader om naar toe te gaan.

de Smaak van Cécile

De bediening droeg een schort met daarop de tekst  "EL AMOR PASA A TRAVÉS DEL ESTÓMAGO. Wat vertaald 'Liefde gaat door de maag' betekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...