Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

11 juli 2013

Peekingeend pannenkoekjes

Deze heerlijke Peekingeend pannenkoekjes aten wij voor het eerst in de Hutong, een traditionele wijk in Peking. In het restaurant werd ons gevraagd of wij de toerist of Chinese way wilden. Chinese way is inclusief alle ledematen en ingewanden, dus toen hebben we maar gekozen voor de toerist way!Authentieke Pekingeend maken is arbeidsintensief. De eend wordt op een specifieke manier grootgebracht en na 65 dagen geslacht. Vervolgens wordt er lucht onder de huid gepompt zodat deze los komt van het vlees. De eend wordt kort gekookt. Vervolgens wordt hij geglaceerd met suikersiroop en 24 uur opgehangen om te drogen. Daarna wordt de eend in een hangoven onder hoge temperatuur gedurende 35 minuten gegaard. Omdat Peekingeend in een speciale oven vereist, wordt het doorgaans niet thuis bereid. Ik koop Peekingeend bij de toko of een goede Chinees. Je kunt natuurlijk ook kip of eendenborst gebruiken en eventueel marineren in bijv. sojasaus, honing en Chinese 5 kruidenpoeder.
de Smaak van Cécile

De rijstpannenkoekjes, die je kant en klaar bij de toko (vriezer) kunt kopen, worden naast Peekingeend geserveerd met fijn gesneden reepjes komkommer en bosui en hoisinsaus. Hoisinsaus is een saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water en deze kan je o.a. ook kopen bij de toko.

Stoom de pannenkoekjes in een stoommandje warm of warm even kort op in de magnetron.

Leg in het midden van een pannenkoekje reepjes eend, komkommer en bosui. en verdeel er wat hoisinsaus over. Rol de pannenkoekjes op en eet uit de hand.

Serveer als voorgerechtje of als hoofdgerecht met kort gekookte broccoli die je vervolgens bakt in knoflook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...