Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

22 januari 2014

Rucolapesto met tomaten

In de enorme foodybox die we kregen bij het foodbloggersevent de Snelkookpan zaten ook een aantal producten van Sacla Italië. Met het potje Pomodori al Forno maakte ik deze heerlijke rucola pesto met tomaten. Deze tomaten hebben een heerlijke volle smaak en een sappige bite, waardoor ze ook lekker zijn als anti pasti of bij bijvoorbeeld en Caprese salade. Ik was aangenaam verrast toen ik de tomaatjes proefde. Plus punt is ook dat er geen suiker of E-nummers aan toegevoegd zijn aan deze tomaten. De producten van Sacla Italië zijn o.a. te koop bij diverse supermarkten.

Rucola pesto met tomaten - www.desmaakvancecile.com

Deze heerlijke rucola pesto maak ik regelmatig, maar dan meestal met pomodori secchi (zongedroogde tomaten). Als je de pesto in een pot met een leuke kaartje eraan maakt, is het ook leuk om cadeau te geven in plaats van bijvoorbeeld een bloemetje. Deze pesto smaakt o.a. heerlijk op een bruschetta, door de pasta, bij een salade met gegrilde groente of op een tosti met gegrilde groente & mozzarella. Binnenkort zal ik nog een ander lekker receptje online zetten met deze heerlijke rucola pesto.

Rucola pesto met tomaten - www.desmaakvancecile.com
Ingrediënten voor 1 jampot:  
  • 125 gram rucola
  • 1 potje Pomodori al Forno 
  • 1 handje geroosterde pijnboompitjes
  • 1 handje geraspte pecorini kaas
  • 1 teentje knoflook, geperst

Pureer de rucola en de tomaatjes fijn in een keukenmachine met een scheutje olie uit het potje. Voeg de pijnboompitjes, kaas en knoflook toe en maal fijn.
Breng de pesto op smaak met zout en peper.

In de koelkast kan je de pesto circa een week bewaren.

Rucola pesto met tomaten - www.desmaakvancecile.com






10 opmerkingen:

  1. Goed idee!! Ik moet de tomaatjes nog proeven en ben nog aan het broeden op een idee : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tomaatjes zijn zo ook al heerlijk Hazel zonder ze ergens in te verwerken ;)-

      Verwijderen
  2. Oh heerlijk. Straks als het weer tijd is voor buiten eten, nu al zin in.
    Liefs Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die tomaatjes zijn overheerlijk, ik vind ze vaak een zuurtje hebben maar deze zijn zoetig ofwel vol van smaak. En je pesto recept neem ik mee! Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je de pesto eens gaat maken Annemarie! Nog een tip voor het zuurtje van een tomaat in bijv. een pastasaus, voeg een beetje geraspte wortel toe om dit te neutraliseren

      Verwijderen
  4. hmm, lekker! Ik heb alleen geen keukenmachine (staat nog op mijn verlanglijstje). Wat voor 'n keukenmachine gebruik jij? Nog tips voor een goeie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb sinds 2,5 jaar de Magimix 4200XL en ik ben er erg blij mee. Heb hem met korting kunnen kopen en dan is het de investering zeker waard!

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...