Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

18 februari 2014

Boekoeloekoe vegaburger

Ik zag de Boekoeloekoe vegaburger al op een aantal blogs voorbij komen. Aangezien deze burgers er erg smakelijk uit zagen, vond ik het dan ook erg leuk dat ik ze zelf mocht testen.
Voor degenen die Boekoeloekoe niet kennen, dit is een mix van kruiden en granen waarmee je met een paar verse ingrediënten snel een voedzame vegaburger op tafel kan zetten. Je kan er bijvoorbeeld ook vega saucijzenbroodjes of een snack mee maken.
Waar smaakt het na? Geen idee eigenlijk. Proefde er in ieder geval iets van kerrie in terug. M'n man vond het ook wel wat weg hebben van kipburgers. Ze smaakten in ieder geval erg lekker en ze waren heerlijk mals. De volgende keer zou ik wel wat extra kaas toevoegen i.p.v. de onderstaande 80 gram want die proefde je nauwelijks terug. Wij aten ze op een heerlijk homemade hamburgerbroodje belegd met verse groentes. De boekoeloekoe burgermix is vrij van E-nummers, kunstmatige toevoegingen en soja. Persoonlijk vind ik het jammer dat er dextrose aan te mix is toegevoegd. Maar de leverancier verzekerde mij dat er hard aan gewerkt wordt om dit eruit te laten omdat dit geen toegevoegde waarde heeft voor de smaak. Dan ga ik de mix zeker vaker kopen!

Boekoeloekoe vegaburger - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 4 burgers:
 • 1 zakje Boekoeloekoe burgermix
 • 50 ml melk
 • 80 gram geraspte kaas
 • 2 eieren, geklopt
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 1 avocado, in plakjes
 • 4 tomaten, in plakjes
 • 1 rode ui, in ringen
 • 2 handjes rucola
 • 4 hamburgerbroodjes

Meng de burgermix met de melk, geraspte kaas, geklopte eieren en gesnipperde ui.
Laat het mengsel in de koelkast 15 minuten stevig worden en vorm er daarna 4 burgers van.

Verhit in een pan een beetje olie en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin in circa 8 minuten.

Halveer de broodjes. Beleg ze met een beetje rucola en leg daar bovenop de burgers. Top af met avocado, tomaat en ui ringen.

Serveer eventueel met saus naar keuze. Wij aten ze zonder saus en heb de saus ook niet gemist.

Boekoeloekoe vegaburger - www.desmaakvancecile.com

Je kunt de Boekoeloekoe burgermix online kopen en op de site vind je ook een beperkt aantal verkooppunten terug. Per zakje betaal je €3,50. Als je ze online koopt, dan betaal je tijdelijk ter introductie geen verzendkosten!

Ook nieuwsgierig waar de originele naam Boekoeloekoe vandaan komt? Dit is het antwoord van de leverancier;
De naam is ontstaan in een groepje vrienden; het project ontstond en mensen begonnen het zo te noemen. Voorheen in mijn familie werd het paté genoemd, maar dat is het niet natuurlijk, en dan gaan mensen het daarmee vergelijken. Iedereen krabbelt zich altijd achter de oren waar het nou precies naar smaakt zonder duidelijk een conclusie te kunnen trekken. Met de naam Boekoeloekoe had niemand associaties, dus die bleef steeds maar hangen als logisch antwoord op de vraag, wat is het en waar smaakt het naar?
3 opmerkingen:

 1. Wat onwijs leuk, ik ken de mix nog niet en als vegetariër ben ik altijd erg blij met dit soort tips.

  Liefs Suus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Net ontdekt via Hello Fresh.

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...