Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

18 maart 2014

De smaak van Cécile 1 jaar & Sticky toffee pudding

Vandaag bestaat de smaak van Cécile alweer 1 jaar en dat moet gevierd worden!
Inmiddels staan er 163 blogposts op m'n blog, weten ruim 2080 unieke bezoekers maandelijks mijn blog te vinden (wellicht niet zoveel als andere blogs, maar ik ben er blij mee!), krijg ik veel leuke reacties (dank hiervoor!) en heb ik al diverse leuke mede bloggers ontmoet. Met behulp van Suus heeft m'n blog afgelopen jaar een mooie metamorfose ondergaan. Maar bovenal heeft het het bloggen mij veel plezier en energie gegeven in tijden dat ik privé en op m'n werk wat minder lekker in m'n vel zat.

Bij een feestje hoort taart. Graag zou ik jullie allemaal een stukje willen geven, maar dat gaat helaas niet. Daarom deel ik vandaag graag het recept voor deze typisch Engelse sticky toffee pudding, zodat jullie er thuis ook van kunnen genieten. Hou m'n blog in de gaten want ik zal deze week ook nog een leuke win actie online zetten om mijn blogverjaardag te vieren en jullie te bedanken!

Sticky toffee pudding - www.desmaakvancecile.com


Ingrediënten voor 1 cake voor circa 12 personen:
 • 250 dadels, ontpit
 • 200 ml water
 • 1 zakje vanille suiker
 • 1 el bakpoeder
 • 175 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren
 • 90 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 2 el stroop (of honing)
 • 100 ml melk
 • 60 gram walnoten, in stukjes gebroken
Voor de karamel:
 • 150 gram suiker
 • 100 ml slagroom
 • 50 gram roomboter

Snij de dadels en stukjes en breng met het water aan de koken. Laat circa 10 minuten koken totdat de dadels zacht zijn en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de bloem met het bakmeel.

Mix de boter met de basterd- en vanillesuiker glad. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe op het moment dat het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg daarna de stroop toe.
Voeg tot slot om en om een beetje meel en melk toe en mix door tot een glad beslag.
Zet de keukenmachine uit en mix met de hand de dadelpuree en de stukjes walnoot erdoor.

Ik heb dit keer een tulband vorm gebruikt, maar je kan uiteraard ook een taart of cakevorm gebruiken.
Vet deze goed in, ook als je een siliconen bakvorm gebruik zoals ik. Ik was nl. te eigenwijs om dit niet te doen en toen kwam de cake er een stuk minder mooi uit!

Bak de cake circa  30 minuten in de oven gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt. Laat de cake circa 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vormt haalt.

Maak de karamel door de suiker beetje bij beetje te smelten op laag vuur. Pas op dit wordt erg heet! Verwarm de slagroom ondertussen. Als alle suiker is gesmolten kan je de slagroom erbij te schenken. Kook totdat de karamel is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en roer de boter erdoor. Schenk de karamel in een kannetje en serveer over de cake als hij nog warm is.

De volgende dag smaakt de cake koud ook heerlijk!

Geniet van de cake en leuk dat jullie mij het afgelopen jaar zijn gaan volgen en ik hoop dat jullie dit blijven doen!


12 opmerkingen:

 1. Van harte!!! Oeeeh heerlijk idee deze sticky cake en zo lief dat je mij noemt. Ik vind het bezoekersaantal al hartstikke goed! Ben benieuwd naar je win actie en deze cake onthoud ik.

  Liefs Suus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Suus! En uiteraard noem ik je, want ben super blij met de make over waarmee je me zo goed geholpen hebt! X

   Verwijderen
 2. HIEPPPP HIEP HOERAAAA! Gefeliciteerd met je eenjarig bestaan. WAUW. Wat gaat de tijd snel. Leuk dan zijn we echt een maand na elkaar begonnen met bloggen :) je hebt echt al veel bereikt joh! Zoveel bezoekers mag je echt trots op zijn en ik vind je nieuwe site zo mooi :)

  En deze cake: W O W. Is er nog een stukje? Dan kom ik graag langs ;) Ben benieuwd naar je winactie (of is het deze cake haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa dat je een cake kunt winnen! Miss lastig te versturen, wel leuk voor de postbode ;)

   Liefs Suus

   Verwijderen
  2. Dank je wel Maura! En jij & Suus zijn altijd welkom om een stukje cake te komen proeven ;)-

   Verwijderen
  3. Dat ga ik onthouden natuurlijk ;)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!! De cake lijkt me zoet en heerlijk :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je verjaardag!! En deze sticky cake ziet er geweldig uit... Ik neem nog een virtueel stukje, :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow die cake, die ziet er echt goed uit, ik wil ook! Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Hopelijk nog vele jaren :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...