Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

12 maart 2014

Avocado frietjes

Op Pintrest zag ik meerdere keren avocado frietjes voorbij komen. Ik ben fan van avocado en degenen die mij volgen op Pintrest weten wellicht dat ik zelfs een apart avocado pintrestbord heb.
Voor ons oosterse etentje vond ik het een goed moment om de avocado frietjes eens te proberen. Ik serveerde ze met Japanse mayonaise. Klinkt misschien apart, maar het is heerlijk. Knapperig van buiten en romig van binnen.

Avocado frietjes - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten:

Verwarm de zonnebloemolie met een thermometer tot 180 graden. (of gebruik je frituurpan als je die hebt)

Schil en snij de avocado ondertussen in langwerpige frietjes.

Klop het ei los en haal hier de avocado door heen en vervolgens door de panko. Frituur de avocado frietjes op een schuimspaan in de olie totdat ze goudbruin zijn. 

Laat de frietjes even uitlekken op keukenpapier en serveer met de Japanse mayonaise. Om het wat pittiger te maken kan je ook wat wasabi door de mayonaise roeren.

Op zoek naar nog meer oosterse inspiratie bekijk dan eens het recept voor Koreaanse courgette pannenkoeken en dumplings.

7 opmerkingen:

 1. Hier zou ik nou echt nooit opkomen! Maar kan me best voorstellen dat het door de combinatie van texturen wel heel lekker is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhh dit lijkt me super lekker hee! Dat ga ik binnenkort eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ik had hier nog nooit van gehoord. Gewoon patat en avocado samen. Twee keer mijn lievelingseten. Jammer dat ik geen frituur heb, maar eens bij een vriendinnetje proberen :)

  Liefs Suus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ook geen frituur hoor Suus. Heb de olie op het vuur verwarmt met een thermometer er in. Ik heb een thermometer die hier op lijkt http://www.kookwinkel.nl/webshop/38831-oldenhoffrituurthermometermetklemrondrvs.asp Werkt prima en niet duur!

   Verwijderen
 4. Oeeeh, kan me voorstellen dat dit heel lekker is. Vooral in combinatie met japanse mayo! Ziet er super uit. En leuk idee zo'n board alleen voor avocado, ik ga er eens op kijken want avocado staat wel in mijn top 10 van lekkerste dingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...