Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

29 oktober 2014

Halloween: honing-chocolade appel pops

Halloween is een feestdag die voornamelijk in Ierland, Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt op 31 oktober, maar in Nederland wordt Halloween ook steeds populairder. Eén van de tradities is dat kinderen zich verkleden en aan bellen bij huizen in de buurt als het donker wordt. De huizen zijn versierd met pompoenen en lichtjes en de kinderen roepen trick or treat, waarbij je kan kiezen om iets geks uit te halen of iets lekkers te geven. Een traditionele lekkernij tijdens Halloween zijn karamel appels. Ik maakte hier een variant op met plakjes appel gedoopt in honing en versierd met chocolade.
Onze dochter mocht helpen met het versieren met chocolade. Ze zien er misschien niet het allermooiste uit, maar het leverde wel plezier op in de keuken!Een tijdje geleden bezochten we een pompoentuin bij ons in de buurt.
Hier kon je o.a. zelf een pompoen plukken. We namen er eentje mee naar huis en mijn man holde hem samen met onze dochter uit. Helaas was hij al snel beschimmeld voordat ik er een foto van kon maken met een kaarsje erin. Later las ik op internet dat je hem in moet wrijven met chloor om schimmel te voorkomen. Thuis doen we verder niks aan Halloween. Vieren jullie wel Halloween?


Ingrediënten voor circa 4 honing chocolade appel pops:
  • 1 appel
  • 50 gram honing
  • stukje (pure)chocolade
  • saté prikkers

Verwarm de honig in een steelpannetje. Pas op dit wordt erg heet, dus dit deel is niet geschikt om samen met kinderen te doen!

Snij de appels in plakjes van ongeveer een halve centimeter (anders blijven de saté prikkers niet zitten!). Verwijder eventueel het klokhuis met een leuk klein uitsteekvormpje.

Steek de satéstokjes in de appels. Haal de appels door de honing als deze begint te borrelen.
Hou het pannetje eventueel iets scheef.

Laat de honing stollen (circa 20 á 30 min)
Je kan de pops bijvoorbeeld in een oude eierdoos steken om te laten drogen.

Smelt de chocolade au bain marie. Versier de appels met de gesmolten chocolade
Ik liet de chocolade iets afkoelen en liet onze dochter met een lepel de chocolade verdelen over de appels.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...