Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

27 mei 2013

Cupcakes met fondant

Onze dochter was afgelopen week jarig. Voor haar verjaardag bakte ik voor de kinderen cupcakes en deze versierde ik met een hartje van fondant. Het ziet er wellicht moeilijker uit dan het is! De meeste kinderen vinden fondant heerlijk. Voor volwassenen zou ik marsepein in plaats van fondant gebruiken.

de Smaak van Cécile

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 150 gram roomboter

  • 150 gram suiker

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 eieren

  • 3 el melk

  • 1 pakje rolfondantVerwarm de oven voor op 170 graden.

Vul een muffinbakblik met papieren bakvormpjes.

Zorg dat de boter, eieren en melk op kamertemperatuur zijn om een luchtig beslag te krijgen.

Klop de boter romig en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Voeg als de boter en de suiker goed is gemengd de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens beetje bij beetje het bakmeel. Voeg tot slot de melk toe.

Vul de papierenbakvormpjes met 1 el beslag, totdat ze tot 2/3 vol zijn zodat ze na het rijzen in de oven niet boven het papierenbakvormpje uitsteken. Zo kan je ze mooier versieren.

Bak de cupcakes circa 30 min. in de oven. Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door met een sateprikker in het midden van de cup cakes te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cupcakes gaar.

Haal ze uit de oven. Laat 1 min. afkoelen in het bakblik en haal daarna de cupcakes uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster.

Mochten de cupcakes toch een beetje boven het vormpje uitsteken, dan kan je ze eventueel een beetje aandrukken met je hand als ze net uit de oven komen of er even een snij plankje op zetten.

Rol de fondant uit op bakpapier, zo blijft het niet aan je werkblad plakken. Steek er met een steker naar keuze vormpjes uit waarmee je de cupcakes versierd als ze zijn afgekoeld.

Je kunt de cupcakes in een trommel prima een dag bewaren, maar ze zijn lekkerder als je ze op de dag zelf op eet.

de Smaak van Cécile

Om er een feestelijke taart van te maken, versierde ik de cupcakes met een Happy Birthday vlaggetjes lijn en kaarsjes. Wil je ook zo'n leuke vlaggetjes lijn maken? Stuur me even een berichtje en dan zal ik je het template sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...