Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

26 augustus 2013

Foodblogswap: bladerdeegpizza met courgette, brie en ham

Voor de foodblogswap van deze maand kookte ik van het blog Lindsay's cooking. Lindsay is een 23 jarige studente die naast schoenen een grote passie voor koken heeft. Ze vindt het heerlijk om voor mensen te koken en er zelf ook van te genieten. Ze deelt via haar blog de lekkere dingen die bij haar op het menu staan.

Ik koos er uiteindelijk voor om haar bladerdeegpizza met courgette, brie en ham te maken. Hij smaakte erg lekker! In plaats van crème fraîche maakte ik een tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaat en de gewone bladerdeeg verving ik voor bladerdeeg van spelt welke ik kocht bij de natuurwinkel. Spelt heeft veel eigenschappen die gezond zijn voor het menselijk lichaam: het wordt makkelijk opgenomen in het lichaam, het bevat veel belangrijke voedingsstoffen, spelt zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel en is zeer rijk aan aminozuren.


de Smaak van Cécile




Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 plakjes (spelt) bladerdeeg

  • half blikje zwarte olijven

  • 4 ansjovisjes

  • 6 á 8 zongedroogde tomaatjes

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • halve punt brie

  • 1 courgette

  • 4 plakjes Serranoham

  • 1 kleine ui

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakjes bladerdeeg. Zorgt dat de randjes overlappen en druk dit goed aan tot 1 grote lap. Dit werkt voor zowel een ronde als een rechthoekige bakplaat. Bij een ronde bakplaat kun je de randjes wat bijsnijden.

Prik gaatjes in het bladerdeeg zodat het niet te veel gaat rijzen. Leg de plaat in de oven en bak de bladerdeeg circa 25 minuten gaar. Let op dat de bodem niet te donker wordt.

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Snijd de brie in plakken.

Maak de de tapenade door de olijven, ansjovis, zongedroogde tomaat en knoflook te pureren in een keukenmachine. Voeg eventueel wat olijfolie toe om hem smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.

Verdeel de tapenade over de gebakken bladerdeegbodem. Leg hierop de ui, courgette en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de brie erop en bak het geheel nog eens 15 minuten.

Haal de bladerdeegpizza uit de oven en verdeel er de plakjes parmaham en rucola overheen.

de Smaak van Cécile


Marleen van het mooie blog Eten uit de Volkstuin maakte voor deze foodblogswap mijn homemade muesli

3 opmerkingen:

  1. Leuke variatie! Fijn dat je het lekker vond :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit recept was ook weer verrukkelijk net zoals de gevulde aubergine met couscous! Ik ben al een beetje fan van je foodblog Cecile.. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...