Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

4 februari 2014

Griekse pitabroodjes met gegrilde entrecote & rucola pesto

Afgelopen weekend was ik samen met mijn man heerlijk aan het uitwaaien op Schiermonnikoog, dus daarom liet deze blogpost wat langer op zich wachten. Kunnen we er weer even tegen aan tot het voorjaar!
Krijgen jullie gelijk ook meer energie nu het 's ochtends wat sneller ligt begint te worden en 's avonds minder snel donker? Voor het maken van mijn blogfoto's kijk ik er ook naar uit dat het 's avonds later donker wordt. Ben nu nl. lang niet altijd tevreden over de kwaliteit van de foto's, maar helaas ook niet in de gelegenheid om ze over het algemeen overdag te maken. Dus hoop dat jullie hier nog even door heen kunnen kijken. Vorige week schreef ik al over de heerlijke Griekse pitabroodjes die ik gemaakt had. Vandaag een ideetje waar je het de pita's mee kan beleggen. Hiervoor gebruikte ik ook de rucola pesto waar ik al eerder over schreef.

Griekse pitabroodjes met gegrilde entrecote & rucola pesto - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 Griekse pitabroodjes
 • Rucola pesto
 • 200 gram entrecote
 • flinke scheut olijfolie
 • 1 el rode wijn azijn
 • 1 el balsamico azijn
 • kneepje citroensap
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 handje basilicum, fijn gesneden
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 2 handjes romaatjes, gehalveerd
 • halve avocado in plakjes
 • 2 el zwarte olijven, gehalveerd
 • rucola

Maak een marinade van olijfolie, rode wijn & balsamico azijn, citroensap, knoflook, basilicum & oregano.
Marineer hier de entrecote in voor minimaal 1 uur.

Grill de entrecote in een grillpan aan beide zijde circa 3 minuten en snij in plakjes.

Beleg de pitabroodjes met de plakjes entrecote en garneer met de tomaat, avocado, olijven, pesto en eventueel wat rucola.

Je kan de broodjes eventueel met wat kook touw bij elkaar binden om het wat mooier te serveren.

Eet smakelijk!

Griekse pitabroodjes met gegrilde entrecote & rucola pesto - www.desmaakvancecile.com

6 opmerkingen:

 1. Oke dit lijkt me serieus zooooooooooo lekker. Zelf heb ik wel eens een entrecote burger gemaakt met ricottapesto, maar in dit pitabroodje lijkt me eigenlijk nog veel lekkerder. Woaaah, ik krijg honger dus ik ga snel lunchen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pitabroodjes zijn echt een aanrader en zo makkelijk te maken! Nu nog wat daglicht om de foto's er nog appetijtelijker er uit te laten zien ;)-

   Verwijderen
 2. Goed idee voor een vulling Cecile. Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst zelf pita broodjes heb gemaakt maar ga het binnenkort maar weer eens doen. Lekker met de gegrilde entrecote!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker zelf eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...