Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

4 juni 2015

Freekeh nasi

Een tijdje geleden liet ik je al kennis maken met Freekeh, gebroken jonge tarwegranen vol met gezonde voedingsstoffen. Geïnspireerd door de Culinaire Werkplaats ging ik thuis aan de slag om nasi te maken van Freekeh. Een lekkere en gezonde maaltijd, die ook nog eens in een handomdraai klaar is. Kun je gelijk de nasi kruiden gebruiken waarvan ik het recept gisteren deelde!

Freekeh nasi - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 3 á 4 personen:

  • 1 pak Freekeh (200 gram)
  • 1 zak nasi groenten (400 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2 flinke el nasi kruiden
  • 3 á 4 eieren (1 ei p.p.)
  • sambal voor erbij (zelf vind ik de tomaat masala sambal van Hottie erg lekker)

Kook de Freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de paprika in blokjes.
Verhit een beetje olie in de pan en roerbak hierin de nasi groenten en paprika gaar.
Voeg vlak voor serveren de Freekeh en de nasi kruiden toe.

Bak de eieren en serveer met de Freekeh nasi.

Je kunt wat sambal mengen door de nasi maar ik serveer het er los bij zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig de nasi wordt.


2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee! Ik heb freekeh net ontdekt en kan me helemaal voorstellen dat het op deze manier heerlijk is. Heb ook al veel te lang geen nasi meer gemaakt, dus je begrijpt dat ik dit binnenkort ga uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...