Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

8 juni 2015

Het geheim van slanke mensen: week 1

Na mijn zwangerschap in 2011 wilde ik afvallen zonder dieet (ik heb in mijn leven al genoeg rare diëten gevolgd en ik wil mijn dochter het goede voorbeeld geven) en zo stuitte ik op het boek van Mieke Kosters "Het geheim van slanke mensen". Hiermee viel ik succesvol 11 kilo af (stiekem was ik voor m'n zwangerschap al wat te zwaar). Het lukte me lange tijd om op gewicht te blijven, maar er slopen toch weer een paar kilo's aan. Ik weet wat m'n zwakke punten zijn, ik ga eten als ik minder goed in me vel zit en/of moe ben en bij gezelligheid vind ik eten & een wijntje horen. Op een gegeven moment was ik deze zwakke punten niet meer de baas en kwam ik 5,8 kg aan. Ik baal al een tijdje van m'n lijf, maar had niet de energie om hier wat aan te doen. Maar met de zomer in aantocht, is het me toch gelukt om de knop weer om te zetten en er voor te gaan. Als extra stok achter de deur en wellicht ter inspiratie zal ik de komende  vier weken m'n weekmenu en m'n afvalresultaten met jullie delen. Super slank zal ik helaas nooit worden, daar heb ik me grotendeels wel bij neergelegd. maar dat die 5,8 kg eraf kan en dat ik die er af kan houden, (en ook af toe echt kan genieten) weet ik uit ervaring dat dit lukt.


Het geheim van slanke mensen: week 1 - www.desmaakvancecile.com

In 2011 voerde ik op advies van Mieke in het begin heel netjes dagelijks de eetmeter van het Voedingscentrum in, totdat het op een geven ogenblik vanzelf ging. Ik ben absoluut niet fan van callorieen tellen maar het werkte wel. Sowieso werkt het erg goed om op te schrijven wat je eet, zodat je bewust wordt wat je allemaal naar binnen werkt. Dit keer kies ik ervoor om de eetmeter niet in te vullen en alleen een eetdagboek bij te houden.

Wat veelvuldig terug komt in het boek van Mieke is de zin "Ik mag wel, maar ik wil niet". Dit spreekt mij erg aan. Je bepaald zelf wat je eet en wanneer je lekker zondigt. Wat dit is, dat is voor iedereen anders. Belangrijk bij het afvallen is jezelf af te vragen als je gaat zondigen of het geen je neemt ook echt de moeite waard is om te zondigen en uiteraard als je zondig dat je dit wel compenseert. Dus weet je bijvoorbeeld dat je uit eten gaat of gaat barbecueën, hou hier dan rekening mee met je ontbijt, lunch én tussendoortjes. Want uiteindelijk draait het erom bij afvallen dat je minder eet dan dat je verbruikt/verbrand.

De weekenden zijn voor mij altijd de moeilijkste momenten, omdat er dan ook gezelligheid bij komt kijken en meer verleidingen.

Bijzonderheden de afgelopen week waren;
30 mei vierden we de verjaardag van onze dochter. Aan het begin van de week aten we hier nog de 'left overs' van. De eerste dagen moest ik echt weer even een knop om zetten en had ik af en toe wel een moeilijk momentje en echt zin in iets lekkers, maar achteraf was ik ook trots op mezelf dat ik hier niet aan toe heb gegeven. Vrijdag kwamen mijn collega's bij ons barbecueën. Hier aten we afgelopen weekend de 'left overs' van. Zaterdag had ik een foodbloggers event van Fonq. We gingen o.a. Italiaans koken met elkaar. Ik koos ervoor om te genieten van het eten wat we maakten en dit 's ochtends en 's avonds te compenseren. Gisteren had ik tijdens de lunch achteraf beter een andere keuze kunnen maken op het strand.
Ik dronk de hele week rooibosthee, water (soms met een limoentje en mint erin) en Spa rood. Dronk ik wat anders dan heb ik dit vermeld in mijn eetdagboek. Ik weet dat cola light geen gezonde keuze is, maar persoonlijke vind ik dit wel een lekkere afwisseling op al dat water en thee.

Benieuwd wat ik at deze week en wat het eind resultaat is?

1 juni
ontbijt:
Griekse yoghurt  met 2 perziken, 1 el zonnebloempitten en 1 el gebroken lijnzaad
lunch:
2 koppen uiensoep
1 gekookt ei met zeezout
Tussendoor:
1 blikje cola light
3 schijven meloen
1/4 komkommer
diner:
couscous met ras el hanout & gegrilde groente en 3 el geitenfeta
1 maiskolf
Tussendoor:
Klein stukje melkchocolade

2 juni
ontbijt:
1 gezonde eierkoek met 1 perzik en 1 flinke el Griekse yoghurt
lunch:
1 krentenbol met een likje roomboter en 2 dunne plakjes jonge kaas
1 maiskolf
tussendoor:
halve komkommer
klein stukje Pecorino
paar snoep tomaatjes
diner:
asperges met gerookte zalm en ei
Tussendoor:
Klein stukje melkchocolade

3 juni
ontbijt:
gezonde eierkoek met 1 perzik en 1 flinke el Griekse yoghurt
lunch:
Salade van spinazie, linzen, zongedroogde tomaat & geitenkaas
1 gekookt ei
tussendoor:
Blikje cola light
Super Juice van AH met framboos, granaatappel, sinaasappel & limoen
paar snoep tomaatjes
2 dropjes
diner:
Lasagne van courgette met kip, spinazie & ricotta

4 juni
ontbijt:
aardbeien smoothie (ik liet de honing weg, en verving de sinaasappel door een passievrucht)
gezonde eierkoek
lunch:
mini omelet muffin met spinazie en champignons
salade met groene asperges, spekjes, mais, sla & tomaat
tussendoor:
blikje cola light
snoeptomaatjes
diner:
gehaktbal met bloemkool & 1 opscheplepel gebakken krieltjes

Het geheim van slanke mensen: week 1 - www.desmaakvancecile.com

5 juni
ontbijt:
half schaaltje magere yoghurt met een hand witte druiven
gezonde eierkoek
lunch:
artisjok met tomatendip
tussendoor:
paar olijven
diner: BBQ met collega's
halve quasadilla met gerookte kip en guacamole
visspies met salsa verde
groenten pakketje met een beetje geitenfeta
1 glas witte wijn

6 juni
ontbijt:
Schaaltje magere yoghurt met aardbeien, 1 el gebroken lijnzaad en 1 el geraspte kokos
lunch: Fonq blogevent
1 hapje groente soep (omdat hij mij niet super smaakte heb ik de rest laten staan)
Verse pasta met pesto, ratatouille en kalfsentrecote (een deel van de pasta liet ik staan ondanks dat het érg lekker was)
Cobbler met frambozen & blauwe bessen en een hapje geitenyoghurt ijs
tussendoor:
glas cola light
diner:
groenten pakketje met beetje geitenfeta

Het geheim van slanke mensen: week 1 - www.desmaakvancecile.com

7 juni
ontbijt:
3 havermoutpannenkoekjes met aardbeien en een klein scheutje maple syrup (omdat we geen melk in huis hadden gebruikte ik Alpro kokosnootdrink. Een aanrader. Smaakt ook lekker in smoothies)
lunch: op het strand
we bestelde een etagère met wat hapjes hier nam ik van
- een klein broodje met tonijnsalade
- een plak Pata Negra ham
- een plak gerookte zalm
- 3 gekookte mosselen
- een paar nacho's met guacamole
- 1 bitterbal (één van mijn guilty pleasures)
2 glazen cola light
tussendoor
paar olijven
diner:
halve quasadilla met gerookte kip en guacamole
klein stukje Turks brood met olijfolie en zout
komkommer
lamskotelet
1 glas witte wijn

Resultaat na week 1: -1,3 kg

Ter aanvulling: Ik word niet gesponsord voor dit artikel en ik ben geen voedingsdeskundige. Ik stel mijn eigen weekmenu samen op basis van wat ik lekker vind en wat voor mij goed werkt. Dit kan uiteraard voor iedereen anders zijn! 

Benieuwd hoe het verder ging?
week 2
week 3
week 4

4 opmerkingen:

 1. Hey, ik vind het altijd zo interessant om te lezen wat iemand anders eet en ik kan mij jouw manier van afvallen heel goed voorstellen. Luisteren naar je lichaam en ook zeker momenten inplannen dat het wat minder streng mag. Zet hem op en het zinnetje: 'ik mag wel maar ik hoef niet" ga ik onthouden.

  Liefs Suus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Cecile!
  Net het zetje dat ik nodig had. De boeken van Mieke liggen hier ook op me te wachten maar het komt er steeds niet van... Morgen sluit ik me bij je aan. Succes! -1,3 is al heel fijn 👍
  X Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy, leuk om te horen dat je geïnspireerd bent geraakt door mijn blogpost. Als de wil er is dan gaat het je zeker lukken! Heel veel succes en laten we elkaar op de hoogte houden! Liefs Cécile

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...