Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

22 juli 2013

Foodblogswap: Japanese zalm sandwich

Voor de foodblogswap van deze maand maakte ik iets van Claudia haar blog Mango & Monaco. Claudia is net zoals ik in maart dit jaar gestart met haar blog. Op haar blog vind je voornamelijk recepten, maar ook reisbestemmingen, lifestyle artikelen en alles wat Claudia dagelijks inspireert.

Ik koos er uiteindelijk voor om haar Japanese zalm sandwich te maken. Eigenlijk een broodje sushi. Wasabi mayonaise kun je maken door wasabi met 'gewone' mayonaise te mengen, maar voor oosterse gerechten geef ik de voorkeur aan Japanse mayonaise. Deze mayonaise heeft een frisse zure smaak en is vol en romig. Zeker de moeite waard om een keer te proberen. Je koopt Japanse mayonaise o.a. bij de toko en grotere supermarkten. Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken. Wasabi wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia japonica plant, welke op mierikswortel lijkt maar een opvallende groene kleur heeft. Wasabi is in tube- of in poedervorm te koop. De poedervorm heeft mijn voorkeur, omdat deze langer houdbaar is. Je hoeft het alleen een beetje aan te lengen met water. Je koopt deze poeder o.a. ook bij de toko. Voor de variant die ik maakte heb ik stokbrood met sesamzaad gebruikt, geïnspireerd op de Calfornia roll, maar je kunt ook prima gewoon stokbrood of pistolets gebruiken.


de Smaak van Cécile
Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 stokbrood of 2 pistolets

 • 100 gram gerookte zalm

 • halve avocado

 • 1/3 komkommer

 • wasabi

 • (Japanse) mayonaise

 • gebakken uitjes

Hak de gebakken uitjes fijn met een mes.

Snij de avocado in plakjes. Schil de komkommer en snij hem in reepjes

Meng de mayonaise met de wasabi. Aangezien wasabi erg scherp is, adviseer ik om beetje bij beetje toe te voegen, zodat je kan proeven wat je het lekkerste vindt.

Snij het stokbrood/broodjes open en beleg met de gerookte zalm, avocado, komkommer, wasabi mayonaise en gebakken uitjes.

Itadakimasu (eet smakelijk)

Door van Dooreten maakte deze foodblogswap mijn 'gezonde' chocolade chip koekjes.

2 opmerkingen:

 1. Super leuk om dit zo terug te zien! Volgende keer ga ik inderdaad ook een broodje met sesamzaadjes gebruiken, echt een geweldige aanvulling;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je leuke reactie Claudia. Hij smaakte heerlijk, dus hij komt bij ons thuis ook vaker op tafel!

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...