Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

14 mei 2014

Detox voor lekkerbekken: dag 2

's Ochtends stond ik op tijd op om mijn lunch en tussendoortje klaar te maken voor op m'n werk.
Op m'n werk word ik normaliter verwend met een heerlijk lunch, dus het was even omschakelen dat ik m'n eigen eten voor de lunch moest klaar maken en meenemen. Ondertussen dronk ik mijn water met citroen. Helaas ging het niet veel beter dan de eerste dag. Van de moeder van een vriendin kreeg ik de tip om het glas water na een paar slokjes steeds bij te vullen, zodat je het verdund en gedurende de ochtend gelijk genoeg drinkt. Hanneke gaf als tip om de citroensap als shotje te drinken en daarna een flink glas water. Beide maar eens proberen.
Overdag ging het goed, maar toen ik 's avonds thuis kwam was ik moe en had ik lichte hoofdpijn. Toen had ik wel even een momentje van 'waar ben ik in godsnaam aan begonnen!'.
Toen onze dochter eenmaal op bed lag moest ik mezelf echt de keuken in slepen om soep te maken voor de lunch van morgen (vandaag). Maar toen ik eenmaal bezig was kreeg ik er daar veel energie van en heb ik gelijk makkelijk en detox proof noten- en zadenbrood gebakken.
Ik sloot de avond af op de bank met Masterchef. De finale week wil ik natuurlijk niet missen.

Benieuwd hoe mijn dagmenu eruit zag?

Ontbijt:
Glas warm water met sap van een halve citroen
Groene smoothie van spinazie, komkommer & mango

Tussendoor:
2 schijven meloen

Lunch:
Salade van veldsla, aardbeien, basilicum, walnoten en een klein beetje zachte geitenkaas
2 crackers met hummus & tuinkers

Tussendoor:
Een paar radijsjes en stukjes komkommer

Diner:
Quinoa sushi bowl
Ingrediënten: quinoa, gerookte zalm, avocado, nori en zeekraal. Ik sprenkelde er een beetje Tamari en sesamzaadjes over.

Detox voor lekkerbekken - quinoa sushi bowl - www.desmaakvancecile.com


Tussendoor
Ik proefde een stukje van het detox proof noten- en zadenbrood.

Gedurende de hele dag heb ik water en kruidenthee (rooibos en munt) gedronken.

Qua beweging heb ik heen en weer naar m'n werk gefietst, in totaal ongeveer een uurtje.
Vind het lastig om hier meer tijd voor vrij te maken in combinatie met gezin, werk, detox koken en mijn blog.
Weekje vrij om echt aandacht te kunnen besteden aan de detox was geen overbodige luxe geweest.


Lees hier de aftrap van mijn detox voor lekkerbekken 
Lees hier het verslag van dag 1 van de detox voor lekkerbekken

2 opmerkingen:

 1. Lieve Cécile,

  Wat ben je goed bezig! En wat gaaf dat je de citroen nog niet opgegeven hebt. Ik ben benieuwd hoe het shotje je zal bevallen...

  Je regel: "Overdag ging het goed, maar toen ik 's avonds thuis kwam was ik moe en had ik lichte hoofdpijn. Toen had ik wel even een momentje van 'waar ben ik in godsnaam aan begonnen!'." raakt me. Ik herken het. De detox maakt van alles los. Ik hoop dat je tijd hebt gevonden om op tijd te gaan slapen zodat je de dag vandaag weer aan kan.

  Keep on breathing. Goed is goed genoeg.

  Heel veel succes vandaag!

  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve opbeurende woorden. Goed is goed genoeg neem ik de komende dagen mee. Daar kan ik zeker nog wat van leren!

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...