Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

13 mei 2014

Detox voor lekkerbekken: dag 1

De eerste dag zit erop! Ben een dagje eerder begonnen omdat ik tussendoor een keer een avondje ga zondigen omdat dit al zo gepland stond. Met dit extra dagje probeer ik dit een klein beetje te compenseren....uiteraard is dit geen onderdeel van de detox en niet aan te raden.

Ik begon de dag met een warm glas water met het sap van een halve citroen. Advies van Hanneke was om een hele citroen te gebruiken, maar het leek mij verstandiger om met een halve citroen te beginnen. Voor mij een goede keuze want kon het glas niet leegdrinken zonder te kokhalzen (sorry voor deze details!)
Morgen nog maar een keer proberen en anders laat ik dit achterwege.

Vorige week testte ik al ter voorbereiding de groene kant en klare sapjes van Frecious. Leek me wel makkelijk. Om eerlijk te zijn vond ik ze echt niet lekker. Daarom besloot ik om afgelopen weekend zelf aan de slag te gaan met de sapcentrifuge die ik bij mijn Magimix heb. Groene smoothies worden denk ik niet mijn favoriet, maar de smoothie van spinazie, komkommer en mango smaakte me wel een stuk beter!
Tip! Bewaar ze in porties in de vriezer. Ik gebruikte hiervoor de flesjes die ik bewaarde van Frecious en een flesje van de AH die ik laatst op het station had gekocht. 's Avonds haal je het flesje uit de vriezer en leg je in de koelkast en dan kan je 's ochtends je sapje drinken.

's Ochtends had ik een afspraak. Deze liep wat uit en ik had er niet aan gedacht om wat te eten mee te nemen. Was blij dat ik om 13.15 uur eindelijk wat kon eten. Volgende keer maar wat in m'n tas stoppen. Ook merkte ik dat ik niet genoeg gedronken had. Dit heb ik 's middags goed ingehaald.

M'n ouders kwamen terug van vakantie en bleven eten en logeren. Terwijl zij een borreltje namen met wat lekkers erbij, dronk ik keurig een glas water. Aangezien ik door de week eigenlijk nooit drink, koste mij dit geen moeite. Ik nam wel een handje cashewnoten om niet in de verleiding te komen om een stukje gedroogde worst te pakken.

We aten asperges. Doordat ik er gerookte zalm bij at, miste ik de ham en aardappeltjes niet.

Qua beweging vandaag er helaas niet aan toe gekomen om te wandelen of iets dergelijks

Benieuwd hoe m'n dagmenu eruit zag?

Ontbijt:
Glas warm water met sap van een halve citroen
Groene smoothie van spinazie, komkommer & mango

Lunch:
Artisjok met tomatendip


2 rijstwafels met homemade hummus, tuinkers, een halve avocado en tomaat

Tussendoor:
1 handje pecannoten en 1 handje cashewnoten
2 schijven meloen

Dinner:
Asperges met gerookte zalm en een gekookt eitje

Gedurende de hele dag heb ik water en kruidenthee (rooibos en munt) gedronken.


Lees hier de aftrap van mijn detox voor lekkerbekken 2 opmerkingen:

 1. Wauw! De kop is eraf. Dag 1 zit er al weer op. Leuk je beschrijving van dat glas met citroen haha. Ik houd echt van citroen en vind dat dus ook erg lekker in heet water. Probeer er anders wat gember bij? Verder klinkt je lunch erg lekker.

  En is het niet erg als je een dagje tussendoor zondigt? Ik heb ook 2 feestjes (waarvan mijn eigen verjaardag) op de planning staan.. en eigenlijk nog wel meer dingen haha. Wordt nog lastig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tussendoor zondigen is natuurlijk helemaal niet goed en past niet in een detox programma en zou ik daarom ook helemaal niet willen adviseren. Als ik jou was zou ik na je verjaardag beginnen en een week niks plannen. Maar ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is!

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...