Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

17 mei 2014

Detox voor lekkerbekken: dag 4 & 5


Het detox ritme zit er goed in, heb nog geen honger gehad maar ik merk wel dat ik een beetje recalcitrant wordt van dingen die niet mogen. Toevallig schreef Hanneke dit ook in de mail die alle deelnemers dagelijks van haar ontvangen met inspiratie, recepten en bemoedigende woorden. Zal ik je heel eerlijk vertellen wat ik het meeste mis? Beloof je niet te gaan lachen? Mijn dagelijkse blikje cola light....
Er wordt altijd veel geschreven dat het belangrijk is om tijdens de detox ook tijd voor ontspanning te maken.
Ik merk dat ik dit in mijn dagelijkse ritme lastig vindt. Om heel eerlijk te zijn levert de detox misschien wel een extra druk en soms stress op. Voor mij ligt de focus voornamelijk op eten, ook niet zo gek als een echte foodie. Maar zeker op werkdagen wil ik mijn hele dagmenu goed voorbereiden, van inkopen tot bereiding en dat kost tijd. Daar heb ik me wel op verkeken. Dacht, ach die detox doe ik er wel even bij, maar daar ben ik van teruggekomen. Hanneke schreef als reactie op één van mijn blogs 'Goed is goed genoeg'. Iets waar ik nog zeker wat van kan leren. Dus die neem ik de rest van de detox periode mee.
Gisterenavond zijn manlief en ik gezellig met z'n tweeën naar Jochem Meijer geweest in Carré. Leuke show, veel gelachen. Mooie is dat hij met deze show echt z'n leven viert na zijn heftige ziekte en zich kwetsbaar durft op te stellen. Mooi om te zien. Het weekend wordt een nieuwe detox uitdaging. Vanmiddag een kinderfeestje, morgen op kraamvisite bij een vriendin die over is uit het buitenland en daarna door naar een babyshower. Lekker druk dus. Tactiek is om vooraf wat te eten, zodat ik niet in de verleiding kom en morgen voldoende eten mee neem voor onderweg.

Maandag weer een nieuwe update! Fijn zonnig weekend allemaal!

Benieuwd wat ik de afgelopen 2 dagen at?


Dag 4

Ontbijt:
Shotje van het sap van 1 citroen, daarna gelijk 2 glazen water
Groene smoothie van spinazie, komkommer & mango

Lunch:
Salade van koude soba noedels en gegrilde groenten van gisteren met rucola en extra tomaat

Tussendoor:
Klein stukje blauwe geitenkaas

Diner:
Omelet (3 eieren) met shiitake, tomaat, lente ui, tuinkers en verse kruiden.

Tussendoor:
2 Medjool dadels

Gedurende de hele dag heb ik water en kruidenthee (rooibos en munt) gedronken.

Dag 5
Ontbijt:
Shotje van het sap van 1 citroen, daarna gelijk 2 glazen water
Groene smoothie van wortel & appel

Lunch:
Salade met kikkererwten, komkommer, tomaat, avocado, klein beetje geiten feta, kneepje limoensap en een beetje olijfolie.

Tussendoor:
Glas verse Jus d'orange
Klein handje macadamia noten

Diner:
Zalm met pesto (met Pecorino), tomaat en kappertjes uit de oven. Daarbij een beetje avocado en gegrilde paprika.

Gedurende de hele dag heb ik water en kruidenthee (rooibos en munt) gedronken.

Zalm met pesto, tomaat en kappertjes uit de oven - www.desmaakvancecile.com


Detox voor lekkerbekken
Detox voor lekkerbekken: dag 1
Detox voor lekkerbekken: dag 2
Detox voor lekkerbekken: dag 3

2 opmerkingen:

  1. Recalcitrant zou ik ook zijn! En niet zo'n beetje, haha. Volgens mij van jij wel mee ;-) En ik zou me bij van alles "hoezo" afvragen. Zet hem op! Je bent al op de helft! Goed! En sterkte met het negeren van de bbq luchtjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...