Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

12 mei 2014

Detox voor lekkerbekken


Detoxen lijkt echt een hype. Heb er al veel over gelezen en het maakte me nieuwsgierig.
Toen ik het bericht van Hanneke tegen kwam op Twitter voor een 11 daagse detox voor een stralend, schoon en sexy lichaam (welke vrouw raakt hier niet door getriggerd?) heb ik besloten om het toch maar eens te proberen. Een lente schoonmaak, maar dan voor m'n lichaam.

Voor dat je afhaakt, ik ga echt niet 11 dagen allen maar sapjes drinken, ik ga er ook echt bij eten.
Ik heb mezelf het doel gesteld om mezelf en jullie te laten zien dat je tijdens een detox ook lekker kan eten.
Daarom noem ik het detox voor lekkerbekken.

Voorop gesteld, ik ben geen voedingsdeskundige. Ik neem de informatie die ik van Hanneke krijg mee naast wat ik in boeken en op internet lees en stel op basis hiervan m'n eigen menu samen. Een menu waar ik me goed bij voel en waarbij ik niet het gevoel heb dat ik af moet zien. Wellicht niet een hele grondige detox, maar ik vind het prima om hier mee te beginnen om kennis te maken met een detox.

Een detox is een periode om tijd voor jezelf te maken, te ontspannen en je lichaam te reinigen door een aangepast menu. Het fijne is dat je zelf bepaald wat je eet van de toegestane producten en hoeveel.

Wat mag je tijdens de detox wel eten?
  • Fruit & groenten - vers of uit de diepvries
  • Kiemen, zoals tuinkers, taugé en alfalfa 
  • Water & kruidenthee, met mate kokoswater en groene thee
  • Notenmelk, rijstemelk of kokosmelk 
  • Kokosyoghurt online te koop bij Unlimited Healty of in de winkel bij Marqt
  • Volkoren rijst, quinoa, boekweit en amaranth
  • Rijstwafels
  • Vis
  • Biologisch eieren
  • Kikkererwten, linzen en peulvruchten (geen soja!)
  • Ongebrande en ongezouten noten (geen pinda's!) en zaden
  • Koud geperste olijfolie, lijnzaadolie, kokosolie, sesamolie, walnotenolie
  • Biologisch gedroogd fruit (bijv. abrikozen het liefst on gezwaveld. En kies voor Medjool dadels i.v.m. het suikerlaagje wat op de meeste andere dadels zit)
  • Azijn, verse kruiden en specerijen, zeezout (met mate), peper, mosterdzaad, pure mosterd, miso, tamari, rauwe cacao (met mate), zeezout met kruiden (met mate)

Belangrijk is om erop te letten dat er geen suiker en E nummers zijn toegevoegd. 
Hanneke gaf als stelregel; zit er een ingrediënt in die je niet kent, koop het niet.

Heb in m'n leven al genoeg rare diëten gevolgd en daar veel energie mee verspeelt. Toen ik zwanger was heb ik dit afgezworen om een goed voorbeeld aan mijn dochter te kunnen geven. Hanneke gaf ook aan dat je vooral naar je eigen lichaam moet luisteren en moet doen waar jij jezelf goed bij voelt. Daarom heb ik besloten om met mate ook de volgende ingrediënten aan de detox toe te voegen, omdat dit in sommige andere detox programma's wel is toe gestaan en omdat ik het lekker vind.

  • Geiten- en schapenkaas
  • Geitenyoghurt
  • Biologische honing
  • Schelp- en schaaldieren

De komende dagen zal ik m'n detox ervaringen met jullie delen en lekkere detox recepten op mijn blog plaatsen. Mocht je nog detox tips hebben of detox recepten die ik niet mag missen, schroom niet om contact met me op te nemen.

Wish me luck!








4 opmerkingen:

  1. Ooooh zo leuk dat je dit gaat doen! Ben heel benieuwd hoe het je afgaat en wat je allemaal gaat eten. Op zich klinkt dit helemaal niet verkeerd. Zelf had ik ook al een lijstje gemaakt. Twijfel alleen nog of ik daar nog vlees bij zet en dan alleen kip, kalkoen en lam. En fijn dat je wel gewoon gedroogd fruit mag (maar dan niet gezoet).

    Wat mij het lastigst lijkt zijn kaas (daarom wel geitenkaas), zuivel (vooral kwark) en wijn (zeker als het lekker weer is, met wijn het park in). Dat je zelf mag bepalen hoeveel je eet spreekt me enorm aan. Ik zit zelf eraan te denken om 22 mei te beginnen en dan tot aan m'n verjaardag (6 juni). Jij doet dus ook 11 dagen, ben benieuwd hoe dat bevalt. Waarom kies je precies voor 11 dagen weet je dat?

    Nou Cécile, succes! You can do it en ben benieuwd of je er straks nog stralender bij loopt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je support Maura! De eerste dag heb ik overleefd ;)-
      Die 11 dagen hadden ook bijv. 10 of 12 dagen kunnen zijn.
      Leuk dat jij het ook gaat doen. Belangrijk is wel om een rustige periode uit te zoeken. Dat heb ik wat minder slim uitgezocht maar ik maak er het beste van!

      Verwijderen
  2. Zo leuk en ook interessant dat je dit gaat doen. Ik kan mij volledig in het lijstje vinden. En vooral in wat je schrijft om te luisteren naar je lichaam. En ZO goed wat je hebt besloten geen energie meer te verspillen aan strijden en dieten ook om Fien het juiste voorbeeld mee te geven. Onwijs goed om dat te horen en terug te lezen op een blog, is inspirerend! Veel succes maar weet zeker dat het goed gaat.

    Liefs Suus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je lieve woorden Suus! Als ik inspiratie zoek ga ik zeker naar jouw blog! X

      Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...