Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

2 juni 2014

Detox voor lekkerbekken: De evaluatie

M'n detox voor lekkerbekken zit er al ruim een week op. Door de aankoop van ons nieuwe huis in Haarlem was ik er nog niet aan toe gekomen om mijn evaluatie met jullie te delen.
Mijn eerste after detox dag begon al goed met champagne om de aankoop van ons nieuwe huis te vieren.


Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen en eerlijk zijn; een detox is niks voor mij.
Niet omdat ik niet lekker heb gegeten, want dat heb ik zeker wel (op het dagelijkse shotje citroensap na), maar het voelde voor mij echt als een dieet. Zoals ik al in mijn eerste blogpost schreef  over de detox voor lekkerbekken, heb ik tijdens mijn zwangerschap met mezelf afgesproken dat ik nooit meer op dieet zou gaan omdat ik hier al onnodig veel energie mee heb verspeeld, hiermee nooit een langdurig gewenste resultaat mee heb bereikt, maar bovenal omdat ik het goede voorbeeld wil geven aan mijn dochter. De detox voelde voor mij alsof ik deze afspraak met mezelf aan de wilgen had gehangen en dit gevoel voerde de boventoon in plaats van dat ik kon denken dat ik het deed om mijn lichaam een plezier te doen en te reinigen.
Het voelde alsof ik mezelf dingen ontzegde en daardoor kreeg ik juist zin in dingen die ik niet mocht eten.

Ik ben weer een ervaring rijker en de detox was een goed moment om weer eens na te denken wat je allemaal in je mond stopt. Over het algemeen heb ik naar mijn idee een gezond eetpatroon waarmee ik mijn gewicht redelijk onder controle houd. Net zoals veel mensen heb ik ook periodes dat dit wat minder goed lukt door bijvoorbeeld drukte en als ik wat minder lekker in mijn vel zit.
Het boek van Mieke Kosters, Het geheim van Slanke mensen, heeft mij enorm geholpen om van het dieet denken af te komen en werkt voor mij goed. De detox heeft mij bevestigd dat ik hiermee op de goede weg zit.

Door de 11 daagse detox ben ik 1 kilo afgevallen. Of ik er nou stralender, slanker en sexyer van geworden ben? Helaas heb ik niet gemerkt dat mijn energie niveau beter is, m'n haar meer zou gaan glanzen of dat ik een mooiere huid zou krijgen. Ik denk dat je hier wellicht een langere detox dan 11 dagen voor moet volgen.

Ondanks dat een detox niks voor mij is, waren de dagelijkse mailtjes van Hanneke wel motiverend en een extra stimulans om de 11 dagen af te maken. Want zo zit ik ook wel weer in elkaar, opgeven is geen optie.
Dagelijks ontving ik van haar menusuggesties, stof tot nadenken en yoga oefeningen. Om eerlijk te zijn heb ik alleen wat gedaan met het stof tot nadenken, maar haar methode biedt voldoende mogelijkheden om begeleid te detoxen.

Tot slot zou ik iedereen die een detox wil gaan doen adviseren om hier echt tijd voor vrij te maken. Om je menu planning te maken, te koken en tijd te maken voor ontspanning. Persoonlijk heb ik hier te licht over gedacht. Ik dacht ach ik doe die detox er wel even bij, maar in combinatie met werk, gezin en blog vond ik het best pittig. Wellicht wilde ik ook wel te veel in een te korte tijd. Ik had zoveel recept ideeën voor de detox, maar in de praktijk kwam ik hier te weinig aan toe. En zoals veel geschreven, een detox komt nooit uit in je levenspatroon. Er zijn genoeg smoesjes te verzinnen om het niet te doen, maar als je het eens wil proberen, prik dan gewoon een datum en in de praktijk lukt het, met een beetje discipline, ook om dit in je sociale leven in te kleden.

Nog niet helemaal overtuigd om een detox wel of niet te gaan doen? Volg dan vanaf 8 juni de detox van Maura die zij gaat volgen n.a.v. het boek Van giftbelt naar Tempel.

En zeg nou zelf, deze foto van Marilyn Monroe is toch prachtig? En bewijst (voor mij) dat je niet super slank hoeft te zijn om er mooi uit te zien.Detox voor lekkerbekken
Detox voor lekkerbekken: dag 1
Detox voor lekkerbekken: dag 2
Detox voor lekkerbekken: dag 3
Detox voor lekkerbekken: dag 4 & 5
Detox voor lekkerbekken: dag 6 & 7 
Detox voor lekkerbekken: dag 8 & 9
Detox voor lekkerbekken: dag 10 & 11


4 opmerkingen:

 1. Vind het een mooi inzicht, dat detoxen niets voor je is. Ook dat is een waardevolle uitkomst van de detox :-)

  Zoals de foto van Marilyn...

  Stralend, schoon en sexy... misschien ben (en was) jij het ook al lang?

  Kijk maar eens in de spiegel :)

  Geniet van je nieuwe plek en van lekker eten!

  Groeten,
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Cécile, dit vind ik even mooi opgeschreven zeg. Wat goed dat je tot die conclusie bent gekomen en ik denk dat dat ook gewoon heel goed is. Dat het niks voor je is, weet je dat ook weer. Lijkt me lastig als het inderdaad als een dieet gaat voelen terwijl dat echt tegen je principes in gaat. Goed dat je toch hebt doorgezet hoor. Jammer dat dat stralende haar en huid er niet van gekomen is, maar ik vind dat je sowieso toch al straalt. En wat betreft Marilyn Monroe, je hebt helemaal gelijk!

  Ik ben nu nog meer benieuwd naar hoe ik het ga ervaren. 11 dagen vind ik ook een behoorlijke periode, dus ik ben benieuwd hoe 28 dagen me af gaan en of ik het ga halen. Ik ga jouw tips er nog eens op doorlezen. Liefs, Maura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief Maura, dank je wel!
   Ik ben ook heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren en ga je detox zeker volgen.
   Het jou kennende zullen er lekkere detox recepten voorbij komen! Stoer dat je het 28 dagen gaat doen. Succes!
   Liefs Cécile

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...