Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

19 mei 2015

Tomatentaartjes

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik Marleen ontmoette in haar volkstuin in Utrecht. Ze nodige me uit om vlierbloesemsiroop te komen maken. Het klikte en sindsdien hebben we af en toe contact met elkaar. Op haar blog Eten uit de volkstuin deelt ze al een aantal jaar het wel en wee rondom haar volkstuin. Ze tovert de heerlijkste gerechten met de groenten uit haar tuin op tafel. En ze maakt jaloers makende mooie foto's. Toen ze me vertelde dat ze een kookboek ging maken, werd ik dan ook gelijk enthousiast.

tomatentaartjes - www.desmaakvancecile.com


En zoals ik al dacht, het is een prachtig boek geworden!
De recepten uit het boek zijn in lijn met haar blog, originele, lekker, overwegend vegetarisch en begeleid met prachtige foto's. Het boek is handig ingedeeld op seizoen.
In haar boek neemt Marleen je als het ware mee in haar eigen tuin en geeft praktische tips voor de beginnende en gevorderde tuinder. Ze gebruikt alles uit haar tuin, zoals bijvoorbeeld brandnetels waar ze pesto van maakt. Ook al heb je geen groene vingers (zoals ik) of tuin, dan is dit ook een boek voor jou.Ze presenteerde haar boek begin april, de begin van de lente en het moestuinseizoen.

Tijdens het maken van het boek vroeg ze me of ik twee recepten wilde testen. Ik proefde haar geroosterde pompoensalade en deze tomaten taartjes. Beide gerechten vielen bij ons thuis in de smaak.Vandaag mag ik het recept voor de tomatentaartjes met je delen. Ook de foto credits gaan naar Marleen. Lekker zomerse taartjes met tomaat, geitenkaas, gekarameliseerde ui en een krokante bodem. Ideaal voor een high tea, picknick, zomerbuffet of tuinfeest.

Ingrediënten voor 8 kleine taartjes of 1 grote:

Voor het deeg:

  • 100 gram koude roomboter
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 el koud water
  • 1 beschuitje
Voor de vulling:
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • 600 gram cherrytomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • basilicum

8 taartvormpjes van 10 cm met een losse bodem of 1 grote bakvorm

Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en de blokjes roomboter en kneed er een kruimeldeeg van. Voeg ei en water toe en kneed het deeg tot een bal. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast

Maak ondertussen de vulling. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ringen glazig. Voeg de basterdsuiker toe en laat de ui karameliseren.
Halveer de tomaatjes en snij de knoflook in dunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. 
Vet de taartvormpjes in met boter en bekleed ze met het deeg.
Verkruimel het beschuit en verdeel over de taartbodems. Vul de taartjes met tomaten en verdeel de ui ringen en plakjes knoflook over de taartjes en brokkel de geitenkaas erover. Bak ze vervolgens in 30 minuten gaar. Garneer de taartjes met fijn gesneden basilicum.


Ik ontving een review exemplaar van Marleen, maar deze review is gebaseerd op mijn eigen mening.
En ik vind het hartstikke leuk dat ze me in haar dankwoord heeft genoemd!


tomatentaartjes - www.desmaakvancecile.com
Marleen van Es
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN 9046819000
€24,95








1 opmerking:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...