Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

7 augustus 2014

Pulled Pork Gyros

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een slowcooker van mijn ouders. Het leek me ideaal dat je 's ochtends alle ingrediënten in de pan doet, de slowcooker aanzet en als je dan 's avonds thuis uit je werk komt een huis hebt dat heerlijk ruikt en het eten klaar is.
Vol goede moed ging ik een paar keer aan de slag, maar ik bereikte er niet het resultaat mee wat ik had gehoopt. Zo vond ik de hachee, die ik normaliter in de pan maak, minder smaakvol en brandde mijn randang tot twee keer toe aan. Toen ik eindelijk een keer pulled pork ging maken, durfde ik het dan ook niet aan om deze in de slowcooker te maken en bereide ik deze in de oven.
Het gevolg was dat de slowcooker stond te verstoffen in de kast, want natuurlijk zonde is.
Recent heb ik toch de stoute schoenen weer aangetrokken, de slowcooker uit de kast gepakt en pulled pork gyros gemaakt en dit keer ging het wel goed! Uiteraard kan je deze gyros ook in de oven maken. Hoe je dit doet zal ik ook in het recept aangeven. Heb je een recept voor de slowcooker die ik écht moet maken of een gouden tip, laat het me alsjeblieft weten!

Pulled Pork Gyros - www.desmaakvancecile.com

Ingrediënten voor 4 á 6 personen:
 • 1 el cayennepeper
 • 1 el paprikapoeder
 • 2 tl komijnpoeder
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 1,5 tl zout
 • 0,5 tl gemalen peper
 • olijfolie
 • 1 kg procureur of varkensschouder
 • 4 teentjes knoflook, gepeld
 • 2 rode uien, gepeld en in vieren
 • 250 ml water
Serveer de Gyros met:

Meng de kruiden en wrijf hier het vlees mee in.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide kanten circa 3 á 4 minuten aan.

Schenk het water in de slowcooker en leg hier het vlees, uien en knoflook op.
Sluit de slowcooker en gaar het vlees 8 uur op de laagste stand of 4 á 5 uur op de hoogste stand.
Haal het vlees uit de slowcooker. Trek het in draadjes uiteen en meng met het vocht uit de slowcooker

Serveer de gyros met (homemade) Griekse pitabroodjes, (homemade) tzatziki, rode ui, tomaat en avocado.
Zie hiervoor ook de recepten op mijn blog.

Wil je de gyros in de oven bereiden? 
Verwarm dan de oven voor op 140 graden. Wrijf het vlees in met de kruiden. 
Schenk het water in een braadslee of ovenvaste pan en leg hierop het vlees, uien en knoflook.
Dek de braadslee af met folie of de deksel op de pan en laat het vlees circa 3 á 4 uur garen in de oven todat je het vlees makkelijk in draadjes uiteen kan trekken. 

Pulled Pork Gyros - www.desmaakvancecile.com

De Griekse Pita broodjes op de foto zijn wat donkerde omdat mijn bloem op was en ik tarwebloem heb gebruikt. Persoonlijk vind ik de broodjes lekkerder met bloem

Geïnspireerd door een recept van Damn Delicious


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...