Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

1 april 2014

Pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers

Hoe veelzijdig groente is laat het boek I love groente van Janneke Vreugdenhil wel weer zien. Dit kookboek is onlangs uitgeroepen tot het lekkerste vegetarische kookboek van 2013. Het boek bevat 86 originele recepten met groenten uit alle seizoenen. Groenten eten is voor mijn geen straf. Ik haal met gemak de Nederlandse standaard van 200 gram per dag. Ik denk dat ik wel het dubbele eet per dag. Gelukkig kan ik onze dochter ook blij maken met groenten. Bietjes, rode kool en witlof zijn bij haar geen favoriet, maar gelukkig blijven er nog veel andere lekkere groenten over.
De pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers uit het boek sprong er bij mij gelijk uit. Het pompoenseizoen is eigenlijk al ten einde, maar hier en daar vind je nog wat verse pompoen als je geluk hebt en tegenwoordig vind je bij een aantal supermarkten ook pompoen in de vriezer. De combinatie met de mieriksroom en tuinkers is echt de moeite waard!

Pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers - www.desmaakvancecile.com


Ingrediënten voor 2 personen:
 • 400 gram pompoen, grof geraspt
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 0,5 bosje bieslook, fijn gesneden
 • Rasp van een halve (bio) citroen
 • 2 el (spelt)bloem
 • 2 eieren
 • 100 ml crème fraîche
 • 1 el geraspte mierikswortel (vers of uit een potje)
 • 0,5 bakje bakje tuinkers

Meng in een kom de eieren, bloem, zout en peper. Meng dit geheel met de geraspte pompoen, ui, bieslook en citroenrasp.

Verhit in een middelgrote koekenpan wat olie en schep hier het pompoenmengsel in. Druk het met een spatel een beetje plat tot een dikke pannenkoek.

Bak de rösti in 10 á 15 minuten gaar. Keer hem halverwege. Zelf vind ik het handig om dit te doen door een bord op de pan te leggen en hem in één beweging om te draaien (dit laat ik vaak m'n man doen). Je kunt de rösti daarna van het bord weer in de pan laten glijden.

Roer de mierikswortel door de crème fraîche. Serveer de rösti met de mierikswortelroom en tuinkers.

Wij aten er shakshuka (eieren in licht pittige groenten) bij van Ottolenghi. 8 opmerkingen:

 1. Net pompoen gezaaid, ga het recept proberen te onthouden voor de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je zelf pompoen gaat kweken. Recept zou ik zeker onthouden 4pure!

   Verwijderen
 2. Oeh, dat klinkt heerlijk! Ik ben dol op pompoen en mierikswortel heb ik nog nooit gebruikt om de pompoen mee op te peppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kende de combinatie ook niet Antoinette, maar smaakt erg goed!

   Verwijderen
 3. Ik heb dit boek ook en er al verschillende recepten uit gemaakt. Deze zat ook nog een memoplakker bij, maar ik ga me eerst wagen aan de pompoencurry.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit boek lijkt mij ook echt te gek. Sowieso is het werk van haar echt inspirerend. Dit recept ga ik ook onthouden voor de herfst yum, nu al zin in haha

  Liefs Suus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grapjas! Zet hem inderdaad maar op je lijstje. Ik ga hem in het najaar zeker ook nog een keer maken!

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...